ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πρίγκιπας Χάρι…πήρε το όπλο του: Γιατί απειλεί με μηνύσεις το BBC – Πόλεμος για τη «Λίλιμπετ»

Ο Πρίγκιπας Χάρι…πήρε το όπλο του: Γιατί απειλεί με μηνύσεις το BBC – Πόλεμος για τη «Λίλιμπετ»

Η κόντρα ανάμεσα στο ζεύγος Σάσεξ και το Παλάτι του Μπάκιγχαμ φαίνεται πως παίρνει άλλη τροπή μετά τη γέννηση της μικρής «Λίλιμπετ» την περασμένη Παρασκευή.

Το μεγάλο θέμα που προκύπτει πλέον είναι αν ο έκπτωτος πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ είχαν ενημερώσει τη βασίλισσα Ελισάβετ ότι θα δώσουν στην νεογέννητη κορούλα τους το όνομά της. Στην ουσία το χαϊδευτικό όνομα της Ελισάβετ -από την παιδική της ηλικία- με το οποίο την αποκαλούσε ο εκλιπών σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος.


Το BBC αποκάλυψε σήμερα, επικαλούμενο πηγές του παλατιού ότι το ζεύγος δεν είχε ενημερώσει και δεν είχε συμβουλευθεί την 95χρονη μονάρχη. Και αυτό παρά το γεγονός ότι πηγές του ζευγαριού είχαν διαρρεύσει προηγουμένως ότι η «ονοματοδοσία» είχε γίνει με τη σύμφωνη γνώμη της βασίλισσας.

Ο Χάρι απειλεί το BBC με μηνύσεις

Το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του BBC φέρεται να εξόργισε τον έκπτωτο πρίγκιπα που απειλεί πλέον με νομική δράση τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό της Βρετανίας.

Πηγές του Μπάκιγχαμ ανέφεραν στο βασιλικό ανταποκριτή του BBC Τζόνι Ντάιμοντ σήμερα το πρωί ότι η γνώμη της βασίλισσας «δεν ζητήθηκε ποτέ» σχετικά με την απόφαση του ζευγαριού να ονομάσει το δεύτερο παιδί τους με ψευδώνυμό της.

Εξοργισμένος ο Χάρι 90 λεπτά μετά την δημοσιοποίηση της είδησης στο BBC ανέλαβε δράση. Mέσω του στενού φίλου του ζεύγους Όμιντ Σκόμπι, επέμεινε ότι η βασίλισσα ήταν το πρώτο άτομο που κάλεσε ο δούκας μετά τη γέννηση της κόρης του.

Ο Σκόμπι, ο οποίος συνέγραψε τη βιογραφία του ζευγαριού Finding Freedom, ισχυρίστηκε επίσης ότι οι Σάσεξ σε καμία περίπτωση δεν θα είχαν χρησιμοποιήσει το όνομα «Λίλιμπετ» αν η Βασίλισσα δεν είχε υποστηρίξει την κίνηση.

Ο δούκας του Σάσεξ ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του Μέγκαν ανακοίνωσαν ότι περίμεναν κορίτσι κατά τη διάρκεια της συνέντευξής τους με την Όπρα Γουίνφρεϊ τον περασμένο Μάρτιο, οδήγησε την «κόντρα» ένα βήμα παραπέρα , απειλώντας το BBC με νομική δράση μέσω του δικηγορικού γραφείου Shillings.

Εδωσε το «πράσινο φως» ή όχι η βασίλισσα Ελισάβετ;

Η ειδοποίηση για την πιθανή αγωγη ακολούθησε μια προσεκτικά διατυπωμένη δήλωση που δημιουργεί σύμφωνα με την Daily Mail περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις σχετικά με το αν η βασίλισσα έδωσε τη συγκατάθεσή της, ή αν το ζευγάρι απλώς την ενημέρωσε για τις προθέσεις του σε ένα τετελεσμένο γεγονός.

Το ανακοινωθέν επιμένει ότι η έκθεση του BBC ήταν εντελώς λανθασμένη και τονίζει: «Ο δούκας μίλησε με την οικογένειά του πριν από την ανακοίνωση, στην πραγματικότητα η γιαγιά του ήταν το πρώτο μέλος της οικογένειας που κάλεσε.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνομιλίας, μοιράστηκε την ελπίδα του ζεύγους να ονομάσει την κόρη του Λίλιμπετ προς τιμήν της. Αν δεν ήταν υποστηρικτική, δεν θα είχαν χρησιμοποιήσει το όνομα. "

Στη συνέχεια, το BBC τροποποίησε την έκθεσή του, αν και το άρθρο εξακολουθεί να λέει ότι η βασίλισσα δεν ρωτήθηκε για το όνομα του μωρού. Τα tweets του συντάκτη του ΒΒC που επικαλουνται πηγή στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ παραμένουν.

Χάρι εναντίον BBC

O νέος γύρος αντιπαράθεσης είναι το τελευταίο κεφάλαιο στη συνεχιζόμενη διαμάχη του Χάρι με τον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό, μετά την πρόσφατη επίθεση που εξαπέλυσε στο BBC. Αφορμή έδωσε η έρευνα για την πολύκροτη συνέντευξη της μητέρας του στο Panorama πριν απο δύο και πλέον δεκαετίες.

Συμφωνα με τα πορίσματά της, ο Μάρτιν Μπασίρ είχε χρησιμοποιήσει δόλια μέσα για να συνομιλήσει με την πριγκίπισσα Νταϊάντα το 1995. Η μητέρα του είχε πει ο Χάρι «έχασε τη ζωή της χάρη σε ανάλογες πρακτικές»

Παρά την έντονη καταδίκη του Χάρι για την έκθεση του BBC σχετικά με την «Λιλιμπέτ», το Μπάκιγχαμ αρνήθηκε να σχολιάσει στην Daily Mail.

Ο αυλικός πίσω από τη διαρροή του παλατιού στο BBC είναι άγνωστος, αν και θεωρείται ανώτερος αξιωματούχος. Είναι επίσης ασαφές εάν η Βασίλισσα γνώριζε για το σχόλιο, αν και η μονάρχης είναι γνωστό ότι υπογράφει τις δηλώσεις από ανώτερους αξιωματούχους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας - Δείτε από πότε