ΚΟΣΜΟΣ

Αιθιοπία: «Χιλιάδες» οι νεκροί σε μάχες μεταξύ του στρατού και των δυνάμεων του Τιγκράι

Αιθιοπία Τιγκράι
AP

Χιλιάδες άνθρωποι έχει αναφερθεί πως έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις στη βόρεια Αιθιοπία.

Χιλιάδες είναι οι άνθρωποι που έχει αναφερθεί πως έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις στη βόρεια Αιθιοπία, καθώς συνεχίζονται οι μάχες μεταξύ του στρατού και των δυνάμεων του Τιγκράι, όπως μετέδωσε το BBC.

Η σύγκρουση μαίνεται εδώ και 10 μήνες, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις πως πρόκειται να τελειώσει σύντομα. Το Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο του Τιγκράι (TPLF) ανέφερε την Κυριακή πως είχε σκοτώσει «3.073 εχθρούς», με 4.473 τραυματίες. Από πλευράς του ο στρατός ισχυρίστηκε πως είχε σκοτώσει πάνω από 5.600 αντάρτες, χωρίς να προσδιορίζει κάποιο χρονικό πλαίσιο.

Ο στρατηγός Μπάχα Ντέμπελε είπε ότι άλλοι 2.300 αντάρτες είχαν τραυματιστεί και 2.000 είχαν αιχμαλωτιστεί. Ανταποκριτές εκτιμούν ότι οι αριθμοί αυτοί μπορεί να αντιστοιχούν σε πρόσφατες μάχες, ωστόσο, όπως σημειώνει το BBC, είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν οι αριθμοί αυτοί λόγω επικοινωνιακού μπλακάουτ στην περιοχή.

Το TPLF λέει ότι οι αριθμοί που αναφέρει έχουν να κάνουν με τα μέτωπα της Αφάρ και της Αμχάρα, προσθέτοντας ότι έχει καταλάβει άρματα μάχης και όπλα. Ο Μπερχάνε Γκεμπρεκρίστος, πρώην πρεσβευτής της Αιθιοπίας στις ΗΠΑ, και πλέον υποστηρικτής του TPLF, χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ως «ψευδείς και γελοίους».

Με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η ακρίβεια «καίει» τα νοικοκυριά - Πόσο αυξάνονται ρεύμα, καύσιμα και βασικά είδη διατροφής

Mad Clip: Τα νερά, το φρενάρισμα και η τρομακτική σύγκρουση - Νέο βίντεο ντοκουμέντο πριν το τροχαίο

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα (05/09) - Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία