ΚΟΣΜΟΣ

Στόλτενμπεργκ: Δεν θα δεχτούμε το Αφγανιστάν να λειτουργήσει ως καταφύγιο τρομοκρατών

Στόλτενμπεργκ: Δεν θα δεχτούμε το Αφγανιστάν να λειτουργήσει ως καταφύγιο τρομοκρατών

Οι Ταλιμπάν πρέπει να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους, αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ασφαλή διέλευση, πρόσθεσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ

To NATO και η διεθνής κοινότητα δε θα δεχτούν να λειτουργήσει το Αφγανιστάν ως καταφύγιο τρομοκρατών σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, μετά την τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν και τον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας.

«Σας ευχαριστώ Άντονι Μπλίνκεν και Χάικο Μάας για τη σύγκληση της σημερινής υπουργικής συνάντησης για το Αφγανιστάν. Το ΝΑΤΟ και ολόκληρη η διεθνής κοινότητα δεν θα δεχτούν τη χώρα να λειτουργήσει ξανά ως ασφαλές καταφύγιο τρομοκρατών. Οι Ταλιμπάν πρέπει να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους, αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ασφαλή διέλευση» ανέφερε ο Γενς Στόλτενμπεργκ στο τουίτερ.

Την ίδια ώρα, την «καλή και στενή συνεργασία» Γερμανίας - ΗΠΑ στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής αποστολής στο Αφγανιστάν τόνισαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Χάικο Μάας και Άντονι Μπλίνκεν, κατά τη συνάντησή τους νωρίτερα απόψε.

Οι δύο υπουργοί εξέφρασαν τη βούληση να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, ενώ διαβουλεύθηκαν ακόμη σχετικά με το πώς θα απομακρυνθούν περισσότερα άτομα από το Αφγανιστάν, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

Οι δύο υπουργοί συμμετέχουν αυτή την ώρα σε τηλεδιάσκεψη με περίπου 20 ομολόγους τους από χώρες οι οποίες εμπλέκονται στην περιοχή προκειμένου να αξιολογήσουν τις εξελίξεις και να συντονίσουν τις ενέργειές τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης: Απούσα η κόρη του Μαργαρίτα από τη Μητρόπολη

Υπόθεση Σεμέδο: Τι αναφέρει η μητέρα της 17χρονης- Το μήνυμα στο Instagram του Σεμέδο και τα βίντεο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται σφοδρές καταιγίδες - Οι περιοχές που θα πληγούν