ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ποιος ειναι ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 28χρονης δασκάλας που σόκαρε το Λονδίνο

H Σαμπίνα Νάσερ που έπεσε θύμα δολοφονίας
H Σαμπίνα Νάσερ που έπεσε θύμα δολοφονίας
ΑΡ

Οι βρετανικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος ενός άνδρα για τη δολοφονία της 28χρονης δασκάλας που βρέθηκε σε πάρκο του Λονδίνου την περασμένη εβδομάδα

Ένας άνδρας 36 ετών αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα ενώπιον της βρετανικής δικαιοσύνης κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Σαμπίνα Νέσα, που βρέθηκε νεκρή την περασμένη εβδομάδα σε πάρκο της βρετανικής πρωτεύουσας, μια συζήτηση που έχει αναζωπυρώσει τη συζήτηση για την ασφάλεια των γυναικών.

Ο Κότσι Σελάματζ, από το Ίστμπουρν (νότια Αγγλία) που συνελήφθη την Κυριακή, κατηγορήθηκε χθες βράδυ για τη δολοφονία της νεαρής γυναίκας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα.

Ο πρώην διανομέας ταχυφαγείου συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και οι αρχές κατέσχεσαν ένα αυτοκίνητο που είχε στην κατοχή του. Μέχρι πρόσφατα ζούσε με την Ρουμάνα σύντροφό του πίσω απο την γνωστή αλυσίδα ταχυφαγείου όπου εργαζόταν. Το ζευγάρι χώρισε πρόσφατα σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ οι γείτονές του μιλούν για έναν άνδρα που δεν μιλούσε σχεδόν καθόλου.

Η Σαμπίνα Νέσα, μια 28χρονη δασκάλα από το νοτιοανατολικό Λονδίνο, εξαφανίστηκε στις 17 Σεπτεμβρίου ενώ είχε βγει από το σπίτι της για να πάει σε ένα μπαρ σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια.

Ένας περαστικός βρήκε το πτώμα της την επομένη, γύρω στις 5.30 το απόγευμα, κρυμμένο κάτω από έναν σωρό με φύλλα, σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων PA.

Την Παρασκευή το βράδυ, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο νοτιοανατολικό Λονδίνο για μια συγκινητική αγρυπνία στη μνήμη της δασκάλας, κρατώντας λουλούδια και κεριά και εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους οικείους του θύματος.

Ο θάνατος της Σαμπίνα Νέσα συνέβη μερικούς μόλις μήνες μετά τη δολοφονία της Σάρα Έβεραρντ στις αρχές Μαρτίου, μιας 33χρονης Λονδρέζας που δέχθηκε επίθεση στον δρόμο ενώ επέστρεφε σπίτι της και στη συνέχεια δολοφονήθηκε.

Η υπόθεση εκείνη είχε συνταράξει το Ηνωμένο Βασίλειο και είχε πυροδοτήσει τη συζήτηση για την ασφάλεια των γυναικών σε δημόσιους χώρους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανακοινώθηκε το «mega deal» Ελλάδας-Γαλλίας - Τι θα περιλαμβάνει η αμυντική συμφωνία

Συγκλονιστικό βίντεο: Κατέγραψε τη στιγμή που η θάλασσα «κατάπιε» και σκότωσε τον σύζυγό της

Ξέφυγαν τελείως στο Big Brother: Έχετε πάρει χαμπάρι τι γίνεται στο σπίτι του «Μεγάλου Αδερφού»;