ΚΟΣΜΟΣ

Σαρκοζί: «Απαράδεκτο να εκπαιδεύονται στο Πακιστάν οι τρομοκράτες»

Σαρκοζί: «Απαράδεκτο να εκπαιδεύονται στο Πακιστάν οι τρομοκράτες»
Είναι απαράδεκτο για όλο τον κόσμο οι τρομοκρατικές επιθέσεις ή οι δράστες τους να προέρχονται από οργανώσεις που εκπαιδεύονται στο...

Είναι απαράδεκτο για όλο τον κόσμο οι τρομοκρατικές επιθέσεις ή οι δράστες τους να προέρχονται από οργανώσεις που εκπαιδεύονται στο Πακιστάν, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί , από την πόλη Μουμπάι της Ινδίας, στη διάρκεια τελετής στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων του 2008.


"Είναι απαράδεκτο για την ασφάλεια της Ινδίας να είναι δυνατόν να απειλείται από τρομοκρατικές οργανώσεις από γειτονικά εδάφη. Είναι απαράδεκτο για το Αφγανιστάν και για τους στρατιώτες μας οι Ταλιμπάν και η Αλ Κάιντα να βρίσκουν καταφύγιο στις συνοριακές περιοχές του Πακιστάν", υπογράμμισε ο γάλλος πρόεδρος.

Το Νέο Δελχί και η Ουάσινγκτον κατηγορούν την ισλαμιστική οργάνωση Λασκάρ-ι-Τάιμπα ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις του Νοεμβρίου του 2008 στην πόλη Μουμπάι, με 166 νεκρούς.

"Η Γαλλία δίνει μεγάλη σημασία στις σχέσεις της με το Πακιστάν, με ένα Πακιστάν που ευημερεί, δημοκρατικό και σταθερό. Βασίζονται στις πακιστανικές αρχές ότι θα εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους και θα δείξουν αποφασιστικότητα απέναντι στους εγκληματίες", υπογράμμισε ο Σαρκοζί.

Ο Γάλλος πρόεδρος ολοκλήρωσε σήμερα την τετραήμερη επίσκεψή του στην Ινδία.

Ροή Ειδήσεων