ΚΟΣΜΟΣ

Κένυα: H στιγμή του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου του «σίριαλ κίλερ» παιδιών απο τον όχλο

O δολοφόνος στην Κένυα
O δολοφόνος στην Κένυα
ΑΡ

Ο Μάστεν Ουαντζάλα, ο οποίος κατηγορείται ότι δολοφόνησε με φρικτό τρόπο περισσότερα από 10 παιδιά τα τελευταία χρόνια, ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τους συγχωριανούς του στην Κένυα.

Το επονομαζόμενο και «βαμπίρ» της Κένυας που σόκαρε τη χώρα με την ομολογία των φρικτών του εγκλημάτων, δραπέτευσε χθες από τα χέρια της αστυνομίας. Bρήκε όμως φρικτό θάνατο από τους συμπολίτες του που πήραν το νόμο στα χέρια τους.

Οι αρχές είχαν εξαπολύσει τεράστιο ανθρωποκυνηγητό τις τελευταίες ώρες για τον άνθρωπο που παραδέχτηκε ότι σκότωσε περισσότερα από 10 νεαρά αγόρια σε διάστημα πέντε ετών.

O δολοφόνος παιδιών

Ο Ουαντζάλα εντοπίστηκε τελικά από τους χωρικούς σε ένα σπίτι στην πόλη Bungoma και ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, σύμφωνα με πληροφορίες. Είχε επιστρέψει στο σπίτι των γονιών του - οι οποίοι τον απέρριψαν - και στη συνέχεια στραγγαλίστηκε από τους γείτονες όταν ανακάλυψαν ότι είναι εκεί, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στην εφημερίδα Standard της Κένυας.

Προσπάθησε να απομακρύνει τους οργισμένους ντόπιους μετακομίζοντας σε ένα κοντινό σπίτι, είπε στην εφημερίδα ο διοικητής της αστυνομίας του Bungoma. Η οικογένειά του φέρεται να αναγνώρισε το πτώμα.

«Δεν είμαστε σίγουροι πώς κατάφερε να ταξιδέψει από το Ναϊρόμπι στο σπίτι του στο χωριό» δήλωσαν οι αρχές. «Οι χωρικοί τον αναγνώρισαν και τον σκότωσαν, πριν ακόμη ενημερωθεί η αστυνομία».

Ο Ουαντζάλα παρουσιαζόταν ως προπονητής ποδοσφαίρου για να παρασύρει τα θύματά του σε απομονωμένες περιοχές και μετά να τους επιτίθεται. Σε ορισμένες περιπτώσεις συλλάμβανε παιδιά ως ομήρους για να ζητήσει λύτρα.

Ομολόγησε επίσης ότι τους έδινε ναρκωτικά και σε ορισμένες περιπτώσεις έπινε το αίμα τους γι’αυτό και τον αποκαλούσαν «βαμπίρ». Κατά τη σύλληψή του τον Ιούλιο, μετέφερε την αστυνομία στους χώρους ταφής των θυμάτων του, όπου ανακαλύφθηκαν τα πτώματα.

Τρεις αστυνομικοί που είχαν υπηρεσία όταν διέφυγε την Τετάρτη, κατηγορήθηκαν για βοήθεια στη διαφυγή υπόπτου και αμέλεια. Πλήθος κόσμου ζητάει πλέον την παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας της Κένυας λόγω της απόδρασης που συγκλόνισε το έθνος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Άνοιξαν» οι ουρανοί ξανά στην Αττική - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Έπεσε μπαλκόνι πολυκατοικίας στο Χαλάνδρι

Ραγίζει καρδιές ο Πάρης Σκαρτσολιάς: «Τα όργανά του έσβηναν ένα ένα, έφυγε στον ύπνο του»