ΚΟΣΜΟΣ

Apple και Foxconn συμμορφώνονται μετά την επικριτική έκθεση

Apple και Foxconn συμμορφώνονται μετά την επικριτική έκθεση

Σειρά αλλαγών στις συνθήκες εργασίες που επικρατούν στα εργοστάσια της Foxconn, συμφώνησε ο κινεζικός προμηθευτής με την Apple, μετά από επικριτική έκθεση προς τις δύο εταιρείες.

Η Ένωση Δίκαιης Εργασίας (Fair Labor Association) μετά από έρευνα διάρκειας ενός μήνα διαπίστωσε προβλήματα με τις ώρες εργασίας, τις αμοιβές και την ασφάλεια, σε τρία εργοστάσια της Foxconn στη νότια πόλη Σενζέν.

Η ένωση αναφέρει πως έκανε συστάσεις για μια σειρά βελτιώσεων αφού υπέβαλε ερωτήματα σε 35.000 εργάτες και διαπίστωσε υπερβολικές υπερωρίες, προβλήματα στις πληρωμές και αρκετούς κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια. Ορισμένες από τις πρακτικές στα τρία εργοστάσια παραβιάζουν τους κινεζικούς νόμους για την εργασία, προσθέτει.

Στην έκθεση αναφέρεται πως η Foxconn υποσχέθηκε να μειώσει τις ώρες εργασίας στο νόμιμο όριο των 49 εβδομαδιαίως από τον Ιούλιο του 2013, με τις μηνιαίες υπερωρίες να μειώνονται επίσης από τις 80 στις 36 ώρες.

«Η Apple και ο προμηθευτής της, η Foxconn, συμφώνησαν στις οδηγίες μας, θα ελέγξουμε την πρόοδο και θα αναφέρουμε δημόσια», δήλωσε ο Άουρετ Φαν Χίρντεν, πρόεδρος της Fair Labor Association.