ΚΟΣΜΟΣ

Βενετία: Σε καραντίνα οι 23 Έλληνες τουρίστες που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό

Βενετία τουρίστες κορονοϊός
Βενετία: Υπό στενή παρακολούθηση βρίσκονται οι 23 Έλληνες τουρίστες που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό
AP PHOTO

Βενετία: Υπό στενή παρακολούθηση βρίσκονται οι 23 Έλληνες τουρίστες που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές της Βενετίας μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού σε μια ομάδα συνολικά 26 Ελλήνων τουριστών που έφτασαν με πούλμαν έξω από την πόλη. Τα κρούσματα εντοπίστηκαν όταν η ομάδα των Ελλήνων τουριστών αρχικά έκανε τεστ σε φαρμακείο της πόλης Μέστρε καθώς δύο από τα μέλη της είχαν συμπτώματα.

Τα rapid test έβγαλαν θετικούς τους 18 από τους 26 Έλληνες τουρίστες ενώ άλλοι πέντε εντοπίστηκαν θετικοί τις επόμενες ώρες όταν πραγματοποιήθηκε σειρά μοριακών τεστ από στελέχη της αρμόδιας υγειονομικής αρχής Ulss 3 της Βενετίας

Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Gazzettino από τους 26 Έλληνες οι 8 έχουν βρίσκονται σε ξενοδοχείο καραντίνας, οι 16 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο στο Νοάλε και 2 βρίσκονται στο πνευμονολογικό στο Ντόλο.

Κατά την ίδια πηγή και οι 26 Έλληνες τουρίστες είχαν πράσινο πιστοποιητικό με 24 εξ αυτών να έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις κατά του κορονοϊού ενώ εκκρεμούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων προκειμένου να διαπιστωθεί αν νοσούν με κάποια μετάλλαξη του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε όσους μπορούν να λάβουν την σχετική θεραπεία, θα χορηγηθούν μονοκλονικά αντισώματα, όπως συνηθίζεται τελευταία, στην περιφέρεια Βένετο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Φωτογραφίες - ντοκουμέντο από το όχημα ληστών που έσυραν γυναίκα στο καπό

Σάλος με τον Τάσο Ξιαρχό: Έκανε bullying σε κοπέλα για το πάχος της – «Βράζει» μαζί του το Twitter

The Voice: Η σύλληψη της Παπαρίζου, ο συνεργάτης του Αργυρού, τα ποντιακά και ο δάσκαλος Μουζουράκης