ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Μας «αναστατώνει» η αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη – Τα παράπονα σε Μακρόν, Μπάιντεν

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για βάση στην Αλεξανδρούπολη
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε τρομοκρατημένος από το γεγονός ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν βάση για τα στρατεύματά τους και στην Αλεξανδρούπολη
AP PHOTO

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε τρομοκρατημένος από το γεγονός ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν βάση για τα στρατεύματά τους και στην Αλεξανδρούπολη

Μια άγνωστη πτυχή των συζητήσεων που είχε με τους Τζο Μπάιντεν και Εμανουέλ Μακρόν - με ελληνικό ενδιαφέρον - αποκάλυψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκαλύπτοντας τον πανικό που υπάρχει στην Άγκυρα από τις συνεχείς διπλωματικές αλλά και επί του πεδίου κινήσεις της Ελλάδας.

Όπως είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνέντευξή του για τον απολογισμό των επαφών του στη σύνοδο των G20, είπε πως μετέφερε στον Αμερικανό και τον Γάλλο ομόλογό του ότι η εγκατάσταση βάσης των αμερικανικών στρατευμάτων στην Αλεξανδρούπολη, κοντά στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, «αναστατώνει σοβαρά» την Τουρκία.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στο θέμα της συζήτησης που είχε με τον Τζο Μπάιντεν σχετικά με το πρόγραμμα των F-16 υποστηρίζοντας ότι «δεν συνάντησα κάποια αρνητική προσέγγιση» και εκφράζοντας την ελπίδα του να υπάρξει κάποια κατάληξη «στο ευαίσθητο αυτό θέμα».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε και στην ξαφνική απόφασή του να μην ταξιδέψει στη Γλασκώβη για τη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα λέγοντας ότι έλαβε την απόφαση καθώς οι απαιτήσεις της Τουρκίας σχετικά με την ασφάλειά του δεν ικανοποιήθηκαν. Όπως είπε χαρακτηριστικά η άρνηση δεν αφορούσε μόνο το θέμα της ασφάλειας αλλά και την φήμη της Τουρκίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεοδωρικάκος: Καρατομείται η ηγεσία της Άμεσης Δράσης - Δεν θα διακόπτεται καμία καταδίωξη

Κορονοϊός: Σύσκεψη στο Μαξίμου για την πανδημία - Έρχονται μέτρα

Σάλος με τη δήλωση Πορτοσάλτε για τους ντελιβεράδες (vid)