ΚΟΣΜΟΣ

Παραδόθηκε ο μακελάρης του κολεγίου στο Όκλαντ

Παραδόθηκε ο μακελάρης του κολεγίου στο Όκλαντ

Στις αστυνομικές αρχές παραδόθηκε ένας 43χρονος Κορεάτης, ο Ονε Γκοχ, ο οποίος άνοιξε πυρ κατά των φοιτητών στο χριστιανικό πανεπιστήμιο Οίκος του Οκλαντ, προκαλώντας το θάνατο επτά ανθρώπων και τον τραυματισμό τριών ακόμα.

Την είδηση αυτή ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Οκλαντ, ανατολικά του Σαν Φρανσίσκο, το βράδυ της Δευτέρας, δηλώνοντας: «Ο ύποπτος, που φαίνεται ότι είναι κάτοικος του Οκλαντ, παραδόθηκε στους αστυνομικούς της Αλαμέντα.

Ο ύποπτος είχε διαφύγει από τους χώρους του μικρού πανεπιστημίου πριν από την άφιξη της αστυνομίας».

O 43χρονος πρώην φοιτητής νοσηλευτικής, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εισέβαλε στον χώρο της υποδοχής του ιδιωτικού πανεπιστημίου ανοίγοντας πυρ, ενώ στη συνέχεια άρχισε να περιτρέχει τις αίθουσες διδασκαλίας πυροβολώντας χωρίς καμία διάκριση και δισταγμό.Αμέσως μετά πήρε το αυτοκίνητο ενός εκ των θυμάτων και οδήγησε μέχρι την Αλαμέντα, όπου και παραδόθηκε.

Συγκεκριμένα, ο Ονε Γκοχ συνελήφθη κοντά σε σουπερμάρκετ, ενώ σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN είχε προηγουμένως δηλώσει στην υπηρεσία πελατών του καταστήματος ότι πυροβόλησε ανθρώπους.

Συνολικά δέκα άνθρωποι επλήγησαν από το μακελειό. Πέντε σκοτώθηκαν ακαριαία και δύο άλλοι εξέπνευσαν στο νοσοκομείο. Πολλοί βρέθηκαν κρυμμένοι στις αίθουσες διδασκαλίας του πανεπιστημίου μετά τα γεγονότα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Άγνωστα παραμένουν μέχρι αυτή τη στιγμή, τα κίνητρα του δράστη που τον οδήγησαν στο μακελειό.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την αιματηρότερη επίθεση σε αμερικανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα μετά το μακελειό του 2007 στο πανεπιστήμιο Virginia Tech, όταν ένας φοιτητής άνοιξε πυρ σκοτώνοντας 32 ανθρώπους πριν αυτοκτονήσει.