ΚΟΣΜΟΣ

Κραυγή αγωνίας από Έλληνα γιατρό στο Μόναχο: Δεν υπάρχει πλέον ελεύθερο κρεβάτι σε ΜΕΘ

γιατρός μόναχο μεθ
Υπό ασφυκτική πίεση τα νοσοκομεία στο Μόναχο
Associated Press/Matthias Schrader

Ασφυκτικά γεμάτα είναι τα νοσοκομεία και οι εντατικές στη Γερμανία, όπως περιγράφει Έλληνας γιατρός στο Μόναχο.

Το σύστημα υγείας της Γερμανίας έχει φτάσει στα όρια του, με τις εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό να αυξάνονται δραματικά, ενώ Έλληνας γενικός χειρουργός στο Μόναχο περιγράφει την δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία.

Ο γιατρός Κριστιάν Κάβαλτ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «Οι εντατικές είναι γεμάτες, δεν υπάρχει πλέον ελεύθερο κρεβάτι εντατικής στο Μόναχο και στα περίχωρα, γι' αυτό και ακυρώνονται προγραμματισμένα χειρουργεία ή διάφορες επεμβάσεις που μπορούν να προγραμματιστούν λόγω του ότι δεν υπάρχουν πλέον κρεβάτια. Έχουν διακομισθεί κάποιοι ασθενείς ακόμη και στην Ιταλία».

Ο κ. Κάβαλτ επισήμανε πως η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι δύσκολη, διότι οι ασθενείς χρειάζονται πολλές ημέρες νοσηλείας. Επίσης, δεν υπάρχουν κενές κλίνες για ανθρώπους που πάσχουν από άλλα νοσήματα. Έτσι, τους μεταφέρουν σε άλλες περιοχές ή ακόμα και εκτός συνόρων.

Όπως υποστήριξε ο Έλληνας γιατρός, το πρόβλημα είναι οι μη εμβολιασμένοι, οπότε πρέπει να ληφθούν ισχυρότερα μέτρα προκειμένου να εμβολιαστούν.

Επεσήμανε, δε, ότι στη Βαυαρία η αναμνηστική δόση του εμβολίου γίνεται στους πέντε και όχι στους έξι μήνες.

Πάντως, εν μέσω σοβαρής αύξησης κρουσμάτων κορoνοϊού στη Γερμανία, οι λοιμωξιολόγοι εργάζονται πάνω σε ένα έκτακτο πακέτο μέτρων με σκοπό την αναχαίτιση της πανδημίας, ενώ όπως όλα δείχνουν το μοντέλο της Αυστρίας, του καθολικού lockdown για τους μη εμβολιασμένους, ίσως υιοθετηθεί και από άλλες κυβερνήσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Στραβελάκης: Η αλήθεια για τον κορονοϊό και τα τρία ψευδώς αρνητικά τεστ

Κρούσματα σήμερα: 8.100 νέα - 91 θάνατοι και 597 διασωληνωμένοι

Βουλγαρία: Η τραγική ειρωνεία με τον οδηγό του λεωφορείου & οι περιγραφές με τα στοιβαγμένα πτώματα