ΚΟΣΜΟΣ

Η Μέρκελ τα κόβει από τους Έλληνες και τα δίνει στους Γερμανούς!

Η Μέρκελ τα κόβει από τους Έλληνες και τα δίνει στους Γερμανούς!

Η στρατηγική λιτότητας με περικοπές σε μισθούς και επιδόματα είναι η βασική γερμανική γραμμή για την Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια Μνημονίου.

Τι συμβαίνει όμως στην Γερμανία;

Εκεί η Καγκελάριος Α. Μέρκελ φάνηκε λίγο πιο διαλλακτική και αποφάσισε να μειώσει την «ανταγωνιστικότητα» της Γερμανικής οικονομίας….

Μετά από δέκα χρόνια και ύστερα από εβδομάδες διαπραγματεύσεων και επαναλαμβανόμενες απεργίες, τα γερμανικά συνδικάτα των δημοσίων υπαλλήλων εξασφάλισαν εξασφαλίζοντας αύξηση στη συλλογική σύμβαση της τάξης του 6,3% σε μία διετία!

Συγκεκριμένα το σωματείο Verdi, που εκπροσωπεί περίπου τα δύο εκατομμύρια εργαζομένους σε δήμους και κοινότητες, ζητούσε αύξηση 6,5% ή τουλάχιστον 200 ευρώ, καθώς οι αμοιβές στον συγκεκριμένο τομέα υπολείπονται κατά πολύ των εργαζομένων στη βιομηχανία.

Όπως αναφέρει το «ΕΘΝΟΣ» οι προειδοποιητικές απεργίες το προηγούμενο διάστημα είχαν προκαλέσει τεράστια προβλήματα, παραλύοντας κυρίως τις συγκοινωνίες , ακόμη και τις αερομεταφορές, και τα συνδικάτα απειλούσαν με μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Ήταν η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατάφεραν να πετύχουν μια ουσιαστική αύξηση, καθώς οι όποιες αυξήσεις στις συλλογικές τους συμβάσεις στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις δεν ξεπερνούσαν το επίπεδο του πληθωρισμού.

Όσο για την χώρα μας; Έρχονται νέες μειώσεις σε μισθούς με τις ευλογίες της Α. Μέρκελ την ώρα που οι τιμές μόνο ανεβαίνουν.