ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία με το λεωφορείο στη Βουλγαρία: Μετέφερε παράνομα 30.000 κροτίδες

Τραγωδία με το λεωφορείο στη Βουλγαρία: Μετέφερε παράνομα 30.000 κροτίδες
Θρήνος στα Σκόπια και στη Σόφια
AP

Νέες συγκλονιστικές λεπτομέρειες για το τραγικό δυστύχημα με το λεωφορείο στη Βουλγαρία έρχονται στο «φως». Υπενθυμίζεται στο τροχαίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 46 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 12 παιδιά, με καταγωγή από τα Σκόπια.

Τα Μέσα των Σκοπίων μεταδίδουν ότι το μοιραίο λεωφορείο που τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Τρίτης, 23 Νοεμβρίου μετέφερε παράνομα σε κρυφό σημείο 30.000 κροτίδες, οι οποίες συνέβαλαν στην απίστευτη έκρηξη.

Όπως μεταδίδει το infomax, σύμφωνα με τα αρχικά ευρήματα της βουλγαρικής αστυνομίας, το λεωφορείο του ταξιδιωτικού γραφείου «Besa Trans» κάηκε ολοσχερώς σε λιγότερο από δύο με τρία λεπτά, γεγονός που εξηγεί και το μεγάλο αριθμό νεκρών. Η ίδια πηγή αναφέρει επίσης ότι η φωτιά ξεκίνησε στο μπροστινό μέρος του λεωφορείου όπου υπήρχε παράνομη δεξαμενή λαδιού χωρητικότητας 1.000 λίτρων. «ο πιο συγκλονιστικό όμως που ανεπίσημα διαπίστωσε η Infomax είναι ότι το λεωφορείο μετέφερε μεγάλη ποσότητα πυροτεχνιμάτων που επρόκειτο να καταλήξουν στην αγορά των Σκοπίων πριν από τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς.

Εκτός από την πρόσθετη δεξαμενή, το λεωφορείο διέθετε ειδική αποθήκη για λαθρεμπόριο εμπορευμάτων και στην προκειμένη περίπτωση μεταφέρθηκε πυροτεχνικό υλικό ή περίπου 30 χιλιάδες κροτίδες».

Η πληροφορία αυτή, σημειώνει το δημοσίευμα, εξηγεί και τη μαρτυρία δημοσιογράφου από τη Βουλγαρία, σύμφωνα με την οποία όλα τα θύματα εντοπίστηκαν στη μεσαία πόρτα του λεωφορείου, καθώς προσπαθούσαν να απεγκλωβιστούν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καλύβια: Ιερέας διατηρούσε στο σπίτι του παράνομο νεκροταφείο βρεφών

Πού το πάει ο Ερντογάν;

Φοβερό! Η σωσίας της Έλενας Παπαρίζου που έγινε viral (photos+video)