ΚΟΣΜΟΣ

Tους έστησε στον τοίχο και τους εκτέλεσε

Tους έστησε στον τοίχο και τους εκτέλεσε

Διέταξε τα θύματά του να στηθούν σε ένα τοίχο και τα εκτέλεσε εν ψυχρώ, το ένα μετά το άλλο. Αυτό αποκάλυψε η αστυνομία σε σημερινή ανακοίνωσή της, για τον άνδρα που σκότωσε επτά άτομα και τραυμάτισε άλλα τρία μέσα σ το θρησκευτικό κολέγιο του Όκλαντ.

«Μέσα στην τάξη έγινε μια εκτέλεση», ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας του Όκλαντ, Χάουαρντ Τζόρνταν. Ο δράστης, ο Κορεάτης Όνε Γκο, έπιασε όμηρο την υπάλληλο επί της υποδοχής του χριστιανικού Πανεπιστημίου Οίκος και κατόπιν άρχισε να αναζητά κάποιον υπεύθυνο του ιδρύματος.

Όταν αντιλήφθηκε ότι αυτός που έψαχνε δεν βρισκόταν στο κτίριο, σκότωσε την υπάλληλο και κατόπιν επιτέθηκε σε έξι φοιτητές, έναν άνδρα και πέντε γυναίκες, που βρίσκονταν μέσα στην τάξη.

«Θα σας σκοτώσω όλους», φέρεται να τους είπε ο Γκο, προτού στήσει τα θύματά του στον τοίχο και τα εκτελέσει.

Μετά τη σφαγή, βγήκε από την αίθουσα και πυροβόλησε προς κάθε κατεύθυνση, μέχρι που κατευθύνθηκε έξω και έφυγε με ένα αυτοκίνητο που ανήκε σε ένα από τα θύματα. Τηλεφώνησε στους γονείς του και κατόπιν παραδόθηκε.

«Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά», πρόσθεσε ο Τζόρνταν. «Πιστεύουμε ότι τα θύματα δεν μπόρεσαν να αντισταθούν, ότι δεν είχαν καν την ευκαιρία να ζητήσουν έλεος», συμπλήρωσε .

Τα θύματα ήταν ηλικίας 21-40 ετών και κατάγονταν από τη Νιγηρία, το Νεπάλ και την Κορέα.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού ABC ο αρχηγός της αστυνομίας είπε ότι ο 43χρονος Γκο ήταν νευριασμένος με τη στάση των σπουδαστών και της διοίκησης του Πανεπιστημίου, θεωρώντας ότι του είχαν φερθεί "άδικα" όταν φοιτούσε εκεί.

«Μάθαμε ότι ο ύποπτος είχε εκνευριστεί με τη διοίκηση της σχολής και με τους φοιτητές. Στο παρελθόν, όταν παρακολουθούσε τα μαθήματα, του συμπεριφέρονταν άσχημα, δεν τον σέβονταν και έκαναν τέτοιου είδους πράγματα", είπε. "Πιστεύουμε ότι είχε κάποια προβλήματα συμπεριφοράς και του ζήτησαν να φύγει από τη σχολή πριν από μερικούς μήνες», δεν παρέλειψε να διευκρινίσει.

Η αστυνομία πρόκειται να παραδώσει τα στοιχεία της έρευνάς της στις εισαγγελικές αρχές που θα αποφασίσουν αύριο αν και τι κατηγορίες θα ασκήσουν στον 43χρονο.

Ο Πολ Σινγκ, η 19χρονη αδελφή του οποίου τραυματίστηκε στο χέρι, είπε ότι ο Γκο δεν είχε εμφανιστεί στη σχολή επί πολλούς μήνες. Όταν μπήκε στην τάξη οι φοιτητές νόμιζαν αρχικά ότι αστειευόταν.

Ο Τάσι Γουάνγκτσουκ είπε ότι η σύζυγός του, η 28χρονη Ντέτσεν Γιάνγκζομ, βρισκόταν σε μια διπλανή αίθουσα όταν άκουσε τους πυροβολισμούς.

«Ενστικτωδώς, κλείδωσε την πόρτα και έσβησε τα φώτα. Εκείνος βγαίνοντας χτύπησε την πόρτα, την πυροβόλησε πολλές φορές αλλά μετά έφυγε», δήλωσε χαρακτηριστικά.