ΚΟΣΜΟΣ

CDC: «Φρένο» στα ταξίδια των Αμερικανών σε 5 ευρωπαϊκές χώρες - Ανησυχία για τη μετάλλαξη «Όμικρον»

H Γαλλία στους «κόκκινους» ταξιδιωτικούς προορισμούς των ΗΠΑ
H Γαλλία στους «κόκκινους» ταξιδιωτικούς προορισμούς των ΗΠΑ
ΑΡ

Η Γαλλία και η Κύπρος ειναι ανάμεσα στους «κόκκινους» προορισμούς σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC). 

Στη λίστα των προορισμών «πολύ υψηλού» κινδύνου λόγω Covid-19 τοποθέτησαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) πέντε χώρες στην Ευρώπη. Ανάμεσά τους η Κύπρος και η Γαλλία, ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο.

Η Γαλλία και τέσσερις ακόμη ευρωπαϊκές χώρες, μετακινήθηκαν χθες, Δευτέρα στο Επίπεδο 4, την κατηγορία υψηλότερου κινδύνου του CDC. Η Γαλλία ήταν ο κορυφαίος προορισμός στον κόσμο για διεθνείς αφίξεις τουριστών πριν από την πανδημία, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών για το 2019.

Δύο άλλα μέρη -- το ένα στη Μέση Ανατολή και το άλλο στην Ανατολική Αφρική -- μετακινήθηκαν επίσης στο Επίπεδο 4. Οι επτά χώρες είναι οι εξής: Ανδόρα, Κύπρος, Γαλλία, Ιορδανία, Λιχτενστάιν, Πορτογαλία και Τανζανία. Οι προορισμοί που εμπίπτουν στην κατηγορία Επιπέδου 4 των CDC είχαν περισσότερα από 500 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 28 ημέρες.

Οι άνθρωποι θα πρέπει να αποφεύγουν τα ταξίδια σε αυτές τις τοποθεσίες, αν δεν μπορούν να το αποφύγουν θα πρέπει τουλάχιστον να έχουν εμβολιαστεί πλήρως, αναφέρουν οι Αρχές. Στις ευρύτερες ταξιδιωτικές οδηγίες τους, τα CDC συνέστησαν να αποφεύγονται όλα τα διεθνή ταξίδια μέχρι να εμβολιαστούν πλήρως οι πολίτες.

«Οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες είναι λιγότερο πιθανό να κολλήσουν και να μεταδώσουν την Covid-19. Ωστόσο, τα διεθνή ταξίδια ενέχουν πρόσθετους κινδύνους και ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες ενδέχεται να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να κολλήσουν και ενδεχομένως να διαδώσουν ορισμένες παραλλαγές της Covid-19», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Όλοι αυτοί οι ευρωπαϊκοί προορισμοί, και η Ιορδανία στη Μέση Ανατολή, θεωρούνταν προηγουμένως «υψηλού» κινδύνου στο Επίπεδο 3.

Η Ευρώπη συνεχίζει να δίνει μάχη με την πανδημία που απειλεί τη συνολική οικονομία και τον τουρισμό ειδικότερα. Η Γαλλία έχει πληγεί ιδιαίτερα σκληρά σε αυτό το τελευταίο κύμα και απαντά με όλο και πιο αυστηρά μέτρα. Η γειτονική Γερμανία επίσης αυστηροποιεί τους περιορισμούς.

Ορισμένες χριστουγεννιάτικες αγορές στην Ευρώπη σχεδιάζουν να λειτουργήσουν, άλλες ωστόσο όπως η φημισμένη αγορά του Μονάχου, έχουν ακυρωθεί.

Τα νέα μέτρα ανακοινώνονται καθώς ο κόσμος ανησυχεί για την εξάπλωση της νέας μετάλλαξης «Ομικρον» που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από τις υγειονομικές αρχές της Νότιας Αφρικής στο τέλος Νοεμβρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στο Νέο Ηράκλειο: Δύο αδέρφια βρέθηκαν νεκρά σε διαμέρισμα

Πουλήθηκε το σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Γλυφάδα

Ευρώ: Αλλάζουν μετά από 20 χρόνια τα χαρτονομίσματα

Γιάννης Βασιλείου: «Τη βίαζε στα καμαρίνια, δεν μετάνιωσα που δεν αντέδρασα» - Έξαλλη η Φαίη Σκορδά