ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Παραιτήθηκε συνεργάτιδα του Τζόνσον - Γελούσε για το απαγορευμένο «πάρτι» εν μέσω lockdown

Στράτον Τζόνσον παραίτηση
Η πρώην εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού
Associated Press/Adrian Dennis

Βρετανία: Σε παραίτηση οδηγήθηκε η συνεργάτιδα του Μπόρις Τζόνσον.

Η πρώην εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον υπέβαλε σήμερα την παραίτησή της, μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν να αστειεύεται και να γελάει για το χριστουγεννιάτικο πάρτι που οργανώθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ πέρσι, κατά παράβαση των περιοριστικών κανόνων για την Covid-19.

«Υπέβαλα την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό», ανέφερε, με δάκρυα στα μάτια, η Αλέγκρα Στράτον, αφού ζήτησε συγγνώμη από τους Βρετανούς και εξήγησε ότι θα μετανιώνει «για όλη της τη ζωή» για τα όσα είπε, προκαλώντας πολιτική θύελλα.

Η Στράτον ήταν εκπρόσωπος Τύπου όταν γυρίστηκε το επίμαχο βίντεο, τον Δεκέμβριο του 2020. Πιο πρόσφατα, ήταν εκπρόσωπος του Τζόνσον για την COP26.

Στο βίντεο αυτό η Στράτον έκανε «πρόβα» με το προσωπικό του πρωθυπουργικού γραφείου ενόψει της ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Εμφανίστηκε να γελάει και να κάνει αστεία για αυτή τη γιορτή, την περίοδο που εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη Βρετανία δεν επιτρεπόταν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με συγγενείς και φίλους ή ακόμη και να αποχαιρετίσουν αγαπημένα τους πρόσωπα που ήταν ετοιμοθάνατα.

«Κατανοώ τον θυμό και την απογοήτευση που αισθάνονται οι άνθρωποι. Σε όλους εσάς που χάσατε αγαπημένους σας, που βιώσατε ανυπόφορη μοναξιά και αγωνιστήκατε για τις δουλειές σας… Λυπάμαι ειλικρινά και σήμερα το απόγευμα υποβάλλω την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό», είπε η Στράτον.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καβάλα: Άφαντο το «χρυσό» δελτίο Τζόκερ – Σε απόγνωση ο υπερτυχερός

Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Έπεσε στο κενό ενώ επιδιόρθωνε κεραία στην ταράτσα - Νεκρός 65χρονος

Κρούσματα σήμερα: 5.899 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 81 θάνατοι και 709 διασωληνωμένοι