ΚΟΣΜΟΣ

Το νέο υπερόπλο των βρετανών κομάντο - Μπορεί να ρίξει 1.000 σφαίρες σε ένα λεπτό

Το νέο υπερόπλο των βρετανών κομάντο - Μπορεί να ρίξει 1.000 σφαίρες σε ένα λεπτό
Άρτια εξοπλισμένοι οι κομάντο της SAS

Οι βρετανοί κομάντο, εκτός από τους κορυφαίους του πλανήτη, είναι και άρτια εξοπλισμένοι.

Η βρετανική SAS, θεωρείται ως η κορυφαία ομάδα κομάντο του πλανήτη, έχοντας κερδίσει άπειρους στρατιωτικούς διαγωνισμούς ωστόσο είναι πλέον εξοπλισμένη και με ένα όπλο βγαλμένο από σενάριο ταινίας!

Οι κομάντο της SAS χρησιμοποιούν το Gilboa Snake, το οποίο ουσιαστικά είναι ένα δίκαννο αυτόματο πολυβόλο, το οποίο έχει τη δυνατότητα να ρίξει έως και 1.000 σφαίρες μέσα σε ένα λεπτό.

Το Snake αυτόματα δίνει στους κομάντο των βρετανών το πλεονέκτημα σε οποιαδήποτε σύρραξη, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί ήδη στο Αφγανιστάν και την Συρία.

«Το σπουδαίο με αυτό το όπλο είναι πως αν υπάρξει εμπλοκή της μιας κάννης, η άλλη μπορεί να συνεχίσει να ρίχνει. Κάθε φορά που ένας κομάντο πετυχαίνει τον στόχο του, προκαλεί διπλή βλάβη», ανέφερε στρατιωτική πηγή.

Μάλιστα, έχει μείνει στην... ιστορία των βρετανών κομάντο, όπως αναφέρει η Daily Star, η συμπλοκή 2 μελών της SAS με 12 τζιχαντιστές, πριν από ένα χρόνο. Εκεί οι δυο βρετανοί, έχοντας Gilboa Snake, κατάφεραν να βγουν αλώβητοι μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό...

Το Gilboa Snake ζυγίζει 4,900 κιλά και αρχικά είχε σχεδιαστεί για τις Ισραηλινές Ειδικές Δυνάμεις. Σύντομα, όπως είναι λογικό, έφτασε και στα χέρια της Delta Force των ΗΠΑ και πλέον και στους κομάντο της SAS.

Δείτε το Gilboa Snake στην παρακάτω gallery:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το σπίτι που πούλησε ο Μητσοτάκης - Το παρασκήνιο του δύσκολου «αποχωρισμού»

Ανοιχτά σήμερα Κυριακή καταστήματα και σούπερ μάρκετ - Οι ώρες λειτουργίας

Τιγκράι: Γιατί σφαγιάζονται οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι της Αιθιοπίας