ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Εξαπλώνεται η μετάλλαξη Όμικρον - Αυξάνεται το επίπεδο συναγερμού

Βρετανία μετάλλαξη όμικρον
Ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα όπου θα αναφερθεί στην εκστρατεία για χορήγηση αναμνηστικών δόσεων
AP

Το επίπεδο συναγερμού λόγω COVID αυξάνεται στη Βρετανία καθώς η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται

Η Βρετανία ανέβασε το επίπεδο συναγερμού λόγω COVID-19 αποκρινόμενη στη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού, καθώς οι ιατρικές Αρχές προειδοποίησαν πως οι νοσηλείες είναι πιθανόν να αυξηθούν απότομα τις ερχόμενες εβδομάδες. Οι επικεφαλής ιατρικοί αξιωματούχοι της Αγγλίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας συνέστησαν αύξηση στο επίπεδο συναγερμού 4 από το επίπεδο 3 μιας κλίμακας πέντε βαθμίδων, το οποίο σημαίνει πως εκτιμούν ότι η μετάδοση του ιού θα είναι υψηλή.

«Πρώιμα στοιχεία δείχνουν πως η Όμικρον εξαπλώνεται πολύ ταχύτερα από τη Δέλτα και πως η προστασία των εμβολίων απέναντι στη συμπτωματική νόσο από την Όμικρον είναι μειωμένη», ανέφεραν οι ιατρικοί αξιωματούχοι σε μια κοινή ανακοίνωση. «Τα στοιχεία για τη σοβαρότητα θα καταστούν σαφέστερα τις ερχόμενες εβδομάδες όμως ήδη καταγράφονται νοσηλείες από την Όμικρον και αυτές είναι πιθανό να αυξηθούν γρήγορα».

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα στις 22:00 ώρα Ελλάδας όπου θα αναφερθεί στην εκστρατεία για χορήγηση αναμνηστικών δόσεων. «Αναμνηστικές δόσεις και των δύο εμβολίων -της Pfizer και της Moderna- αυξάνουν σημαντικά την ανοσοαπόκριση και δείχνουν καλή αποτελεσματικότητα αν και με κάποια μείωση σε σύγκριση με τη Δέλτα», ανέφεραν οι ιατρικοί αξιωματούχοι.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΚΙΝΑΛ αποτελέσματα: Ξεκάθαρο προβάδισμα Ανδρουλάκη δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Όλες οι εξελίξεις και τα πρώτα αποτελέσματα στο live blog του Newsbomb.gr

Κυπαρισσία: Νεκρός στις φυλακές ο 39χρονος που κατηγορείτο ότι «τσιμέντωσε» τη Μόνικα