ΚΟΣΜΟΣ

Σκάνδαλο Επστάιν: Φως στις «βίλες της ντροπής» του αυτόχειρα τραπεζίτη και της «μαντάμ» Μάξγουελ

O Tζέφρι Έπσταϊν και η κατηγορούμενη Γκισλέιν Μάξγουελ
O Tζέφρι Έπσταϊν και η κατηγορούμενη Γκισλέιν Μάξγουελ

Νέες αποκαλυπτικές φωτογραφίες ρίχνουν φως στα «ακίνητα του τρόμου» που διατηρούσε ο μεγιστάνας Τζέφρι Έπσταϊν με την «κυρία του σπιτιού», Γκισλέιν Μάξγουελ. Η πολύκροτη δίκη της γυναίκας που φέρεται να «ψάρευε» ανήλικες σκλάβες του σεξ συνεχίζεται, με την κατάθεση του δικηγόρου της.

Η εφημερίδα New York Post φέρνει στο φως αδημοσίευτες μέχρι σήμερα φωτογραφίες από τις επαύλεις του «σατανικού ζεύγους». Δύο χρόνια μετά την αυτοκτονία του μεγιστάνα Τζέφρι Έπσταϊν στο κελί της φυλακής του, τα ντοκουμέντα που κατέσχεσαν αστυνομικοί που έκαναν έφοδο στα σπίτια του, προσφέρουν μία καλύτερη εικόνα για το σκάνδαλο που συγκλονίζει τον πλανήτη.

Οι εισαγγελείς παρουσίασαν πολλές φωτογραφίες –από τις διαβόητες αίθουσες μασάζ, τις κρεβατοκάμαρες και τις πισίνες του- ως αποδεικτικά στοιχεία στη δίκη της Μάξγουελ, κατηγορώντας την 59χρονη γυναίκα για «στρατολόγηση» ανήλικων εφήβων που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον Επστάïν το διάστημα 1994- 2004. Αντιμετωπίζει έξι κατηγορίες και ποινή φυλάκισης ακόμη και 80 ετών, αν κριθεί ένοχη. Η ίδια δηλώνει αθώα και ο δικηγόρος της επιμένει ότι η πελάτισσά του χρησιμοποιείται ως «αποδιοπομπαίος τράγος».

Θύματα που μίλησαν στη δίκη ανέφεραν λεπτομερώς τις τοποθεσίες όπου φέρεται να υποβλήθηκαν σε βιασμό και σεξουαλικά βασανιστήρια. Η αμερικανική ταμπλόιντ έχει στην κατοχή της αεροφωτογραφίες των κτηρίων, αλλά και εικόνες από το εσωτερικό τους που αποκαλύφθηκαν επίσης στο δικαστήριο.

Το «νησί των παιδόφιλων»

Το πιο διαβόητο είναι το απομονωμένο νησί Little St. James, στην Καραϊβική, όπου ο παιδόφιλος μεγιστάνας οδηγούσε τα υποψήφια θύματα με το ιδιωτικό του αεροπλάνο, το λεγόμενο «λολίτα εξπρές».

Πολλά από τα θύματα προσπάθησαν να κολυμπήσουν ακόμη και σε νερά με καρχαρίες, για να γλιτώσουν από την κακοποίηση που αντιμετώπισαν στα χέρια του Επστάϊν και των πανίσχυρων φίλων του.

Ο τραπεζίτης αγόρασε το Little St. James, το οποίο εκτείνεται σε πάνω από 70 στρέμματα, το 1998 για 7,95 εκατομμύρια δολάρια εκείνη την εποχή. Το 2016, λίγο πριν τη σύλληψή του, αγόρασε το μεγαλύτερο νησί Great St. James για 17,5 εκατομμύρια δολάρια. Σήμερα εκτιμάται ότι αξίζουν συνολικά 240 εκατομμύρια δολάρια.

Λίγες ημέρες μετά το θάνατό του στις 10 Αυγούστου του 2019, πράκτορες του FBI και αστυνομικοί της Νέας Υόρκης εισέβαλαν στο Little St. James που οι ντόπιοι αποκαλούσαν «Νησί των Παιδοφίλων». Ο Έπσταϊν είχε χτίσει μεταξύ άλλων βιβλιοθήκη, θέατρο, ελικοδρόμιο, ένα μπάνιο γιαπωνέζικης τεχνοτροπίας και τρεις ξεχωριστές βίλες για φιλοξενούμενους.

«Το σπίτι του τρόμου» στη Φλόριντα

Η έπαυλη στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, όπου οι εισαγγελείς λένε ότι ο Έπσταϊν κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια και γυναίκες για πολλά χρόνια, κατεδαφίστηκε τον Απρίλιο, αφού ο προγραμματιστής Τοντ Μάικλ Γκλέιζερ την αγόρασε για 18,5 εκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο.

Το «σπίτι του τρόμου» που βρισκόταν σε ένα ειδυλλιακό οικόπεδο στην παραλία της Φλόριντα έχει πλέον κατεδαφιστεί και στη θέση του υπάρχει ένα τέλεια περιποιημένο γκαζόν με μία σειρά από φοίνικες. Κεφάλαια από την πώλησή έχουν διατεθεί στο πρόγραμμα αποζημίωσης των θυμάτων του Eπσταϊν.

«Ασχολήθηκα με την πώληση της κατοικίας του Έπσταϊν μόνο για να διασφαλίσω ότι θα σβηστεί από τον χάρτη του Παλμ Μπιτς», είπε ο μεσίτης που ανέλαβε την αγοραπωλησία. Χτισμένο το 1953, το ακίνητο του Έπσταϊν είχε έξι υπνοδωμάτια, ένα σπίτι για το προσωπικό και ένα σπίτι στην πισίνα .

Στα αντικείμενα που βρέθηκαν στο εσωτερικό του,εκτός από σεξουαλικά βοηθήματα και εγχειρίδια...εχεμύθειας και καλών τρόπων για το προσωπικό υπήρχαν τρυφερές φωτογραφίες της Μάξγουελ με τον Έπσταϊν.

Η βίλα στη Νέα Υόρκη

Ο εκατομμυριούχος εκτός των άλλων διατηρούσε και ένα πολυτελές ακίνητο στη Νέα Υόρκη -που έκρυβε επίσης σκοτεινά μυστικά-το οποίο πουλήθηκε για 50 εκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο. Οι νέοι ιδιοκτήτες έσβησαν τα αρχικά του, έξω από την κεντρική είσοδο.

To σπίτι Έπσταιν στη Νέα Υόρκη

Όταν οι ομοσπονδιακές αρχές έκαναν έφοδο στο σπίτι, βρήκαν ανατριχιαστικά έργα τέχνης, μεταξύ άλλων ένα πίνακα που απεικόνιζε τον Μπιλ Κλίντον να φορά…ένα μπλε φόρεμα και ψηλοτάκουνα ενώ κλωτσάει τα πόδια του σε μια καρέκλα.

Το ράντσο στο Νέο Μεξικό

Ο Τζέφρι Έπσταϊν διατηρούσε επίσης ένα ράντσο στο Νέο Μεξικό όπου φέρεται να διακινούσε γυναίκες. Το ακίνητο έχει «βγει στο σφυρί» τους τελευταίους έξι μήνες χωρίς καμία προσφορά.

Γνωστό ως «Zorro Ranch», βγήκε προς πώληση τον Ιούλιο για 27,5 εκατομμύρια δολάρια, δύο χρόνια μετά τον θάνατο του μεγιστάνα. Τα αρχεία ιδιοκτησίας δείχνουν ότι ο Έπσταϊν αγόρασε το ράντσο το 1993 από τον Γκάρι Κινγκ, ο οποίος υπηρετούσε ως γενικός εισαγγελέας της πολιτείας την εποχή εκείνη.Το συγκρότημα εκτείνεται σε 7.600 στρέμματα και βρίσκεται νότια του Σάντα Φε.

To ράντσο στο Νέο ΜεξικόNew York Post

«Ο Έπσταϊν φέρεται να είχε σχέδια να μετατρέψει την ένωση σε εργοστάσιο παραγωγής μωρών όπου θα γονιμοποιούσε τα θύματά του», γράφει η New York Post Η Βιρτζίνια Ρόμπερτς, η οποία ήταν μία από τις πρώτες γυναίκες που κατηγόρησαν τον Έπσταϊν για βιασμό, είχε φωτογραφηθεί στο ράντσο.

Μάρτυρες που κατέθεσαν στη δίκη περιέγραψαν τον Τζέφρι Έπσταϊν και την Γκισλέιν Μάξγουελ ως «συνέταιρους στο έγκλημα». Ηταν ζευγάρι για τουλάχιστον 11 χρόνια κατέθεσαν κάποιοι, ενώ άλλοι περιγράφουν μία σχέση αχώριστη, αλλά κατά βάση επαγγελματική.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ράδιο Αρβύλα - Οργή Κανάκη για Παναγιωτόπουλο: «Χυδαίο αυτό που έκανε» - Το μήνυμα στην κοπέλα

Σοκαριστική αποκάλυψη: Σύλληψη νηπιαγωγού που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 4χρονου

Στενός συνεργάτης του Τράγκα κατηγορεί τον γιατρό του: «Δεν τιμά τον νεκρό, πρώην ασθενή του»