ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στη Νότια Κορέα με διαφήμιση για γάλα που συγκρίνει τις γυναίκες με… αγελάδες

Σάλος στη Νότια Κορέα με διαφήμιση για γάλα που συγκρίνει τις γυναίκες με… αγελάδες

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στη Νότια Κορέα διαφήμιση που συγκρίνει τις γυναίκες με… αγελάδες

Λάθος αποτέλεσμα είχε η διαφήμιση μιας εταιρείας παραγωγής γάλακτος στη Νότια Κορέα καθώς προκλήθηκε σάλος από την επιλογή να παρομοιαστούν οι γυναίκες με… αγελάδες.

Στη διαφήμιση της εταιρείας Seoul Milk, της μεγαλύτερης γαλακτοκομικής εταιρείας της Νότιας Κορέας, εμφανίζεται ένας άνδρας να καταγράφει μια ομάδα γυναικών που βρίσκονται σε έναν αγρό.

Την ίδια ώρα η φωνή που ακούγεται περιγράφει την υγιεινή διατροφή και τον ήρεμο τρόπο ζωής των γυναικών ενώ μια εξ αυτών πίνει νερό από ένα φύλο ενώ οι υπόλοιπες κάνουν ασκήσεις γιόγκα.

Την ώρα, όμως, που ο άνδρας προσπαθεί να πλησιάσει τις γυναίκες πατάει ένα κλαράκι με αποτέλεσμα να γίνει αντιληπτός από μια γυναίκα και ξαφνικά όλες οι γυναίκες να αντικαθίστανται στα πλάνα από… αγελάδες.

Τελικά η διαφήμιση που αναρτήθηκε στο κανάλι της εταιρείας της Νότιας Κορέας στις 29 Δεκεμβρίου, «κατέβηκε» στις 8 Δεκεμβρίου μετά τον σάλο που προκλήθηκε σύμφωνα με την The Korea Herald.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η διαφήμιση «κατέβηκε» όχι μόνο γιατί θεωρήθηκε σεξιστική αλλά και γιατί υπενθυμίζει την παραβατική πρακτική ανδρών να καταγράφουν γυναίκες χωρίς τη θέλησή τους, ένα θέμα που αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τη Νότια Κορέα.

Η ίδια η εταιρεία υποχρεώθηκε σε ανακοίνωση με την οποία διατύπωσε τη συγγνώμη της προς όλους όσοι ένιωσαν άβολα με την διαφήμιση προσθέτοντας ότι «λαμβάνουμε μέτρα προκειμένου να αποτρέψουμε παρόμοια προβλήματα στο μέλλον».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άσχημα παιχνίδια με τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας - Ποιες περιοχές θα «ντυθούν» στα λευκά

Ράδιο Αρβύλα: Η απάντηση του Αντώνη Κανάκη στον Άδωνι Γεωργιάδη – «Είστε ηθικοί αυτουργοί»