ΚΟΣΜΟΣ

Λεωφορείο ή τρένο; Εγκαίνια σήμερα στην Ιαπωνία για το πρώτο όχημα διπλής λειτουργίας στον κόσμο

To πρώτο όχημα διπλής λειτουργίας στον κόσμο
To πρώτο όχημα διπλής λειτουργίας στον κόσμο
ΑΡ

Το πρώτο όχημα διπλής λειτουργίας στον κόσμο, παρουσιάζεται σήμερα στην Ιαπωνία

Είναι λεωφορείο, είναι τρένο, είναι DMV! Το πρώτο όχημα διπλής λειτουργίας στον κόσμο, που κινείται εξίσου σε δρόμο και σε σιδηρόδρομο, πρόκειται να κάνει το δημόσιο ντεμπούτο του σήμερα ανήμερα των Χριστουγέννων, στην πόλη Kaiyo στην περιφέρεια Τοκουσίμα της Ιαπωνίας.

Το DMV μοιάζει με μίνι λεωφορείο και κινείται με συνηθισμένα ελαστικά στο δρόμο Αλλά όταν φτάσει σε έναν κόμβο, ο ατσάλινος τροχός κατεβαίνει από το κάτω μέρος του αυτοκινήτου στη σιδηροδρομική γραμμή, μετατρέποντάς το ουσιαστικά σε βαγόνι τρένου. Οι τροχοί του τρένου ανυψώνουν τα μπροστινά ελαστικά από την τροχιά ενώ οι πίσω τροχοί είναι κάτω για να μεταφέρουν το DMV στις ράγες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Asa Coast Railway Company, που διαχειρίζεται τα DMV, είπε ότι τα οχήματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν μικρές πόλεις όπως το Kaiyo με γήρανση και συρρίκνωση πληθυσμού, όπου οι τοπικές εταιρείες μεταφορών αγωνίζονται για κέρδη.

«Μπορεί να φτάσει στους ντόπιους (ως λεωφορείο) και να τους μεταφέρει στους σιδηροδρόμους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Shigeki Miura στο Reuters την Παρασκευή. «Ειδικά στις αγροτικές περιοχές όπου υπάρχει ηλικιωμένος πληθυσμός, ελπίζουμε ότι θα είναι μια πολύ καλή δημόσια συγκοινωνία».

Το DMV μπορεί να μεταφέρει 21 επιβάτες και να ταξιδεύει με ταχύτητες έως και 60 χλμ/ώρα σε σιδηροδρομικές γραμμές και περίπου 100 χλμ/ώρα σε δημόσιους δρόμους, δήλωσε η Asa Coast Railway.

Με καύσιμο ντίζελ, ο μικρός στόλος οχημάτων, που διατίθεται σε διάφορα χρώματα, θα καλύψει τμήματα της ακτής του νησιού Σικόκου στη νότια Ιαπωνία, συνδέοντας πολλές μικρές πόλεις και προσφέροντας στους επιβάτες μια συναρπαστική θέα στη θάλασσα.

Οι εμπνευστές του ελπίζουν ότι το έργο θα ενθαρρύνει τους οπαδούς των σιδηροδρόμων να ταξιδέψουν στην Ιαπωνία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οργή Γεωργιάδη για τις αυξήσεις στις μάσκες FFP2 και Ν95: Δεν θα έχετε δει τα πρόστιμα που θα μπουν

Γιαννιτσά, Χριστούγεννα 1968: Η δολοφονία της όμορφης δασκάλας - «Ήθελα μόνο να την απολαύσω»

Η Στεφανίδη μετά τον Αντετοκούνμπο έριξε «καρφί» για τη Σάκκαρη ως αθλήτρια της χρονιάς