ΚΟΣΜΟΣ

Μπόρις Τζόνσον: Ήρθε σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού και δεν απομονώθηκε

O Tζόνσον παραβίασε για μία ακόμη φορά τα μέτρα κατά του κορονοϊού
O Tζόνσον παραβίασε για μία ακόμη φορά τα μέτρα κατά του κορονοϊού
ΑΡ

Υπόλογος για την παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού είναι για μία ακόμη φορά ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με τις νέες καταγγελίες ο Τζόνσον δεν απομονώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ήρθε σε στενή επαφή με έναν βοηθό του στη Ντάουνινγκ Στριτ, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε κοντά στον εικονολήπτη της Ντάουνιγκ Στριτ στις 31 Δεκεμβρίου του 2020 ενώ κατέγραφε το μήνυμα του για τη νέα χρονιά, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο επρόκειτο να χτυπηθεί από το νέο κύμα της Covid-19, είπαν πηγές στην Daily Mirror.

Ο εικονογράφος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό μετά την καταγραφή του μηνύματος. Αμέσως ενημερώθηκαν οι υπάλληλοι της Ντάουνιγκ Στριτ και όλα τα μέλη του προσωπικού στην αίθουσα κλήθηκαν να απομονωθούν για 10 ημέρες, αλλά ο πρωθυπουργός δεν το έκανε.

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού επέμεινε ότι ο Μπόρις Τζόνσον δεν παραβίασε κανέναν κανονισμό επειδή τηρήθηκαν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης καθ' όλη τη διάρκεια της ηχογράφησης.

Ωστόσο, οι φωτογραφίες από τη βιντεοσκόπηση που δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο Flickr εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το εάν ο Τζόνσον διατήρησε ή όχι μια απόσταση δύο μέτρων, όπως ορίζεται στις επίσημες οδηγίες.

Μια πηγή είπε στη Mirror ότι ο εικονολήπτης, ο οποίος δεν φορούσε μάσκα προσώπου, στάθηκε «πρόσωπο με πρόσωπο» με τον πρωθυπουργό για περίπου 15 λεπτά. Η επίσημη οδηγία εκείνη την εποχή ήταν ότι οποιοσδήποτε είχε βρεθεί σε απόσταση δύο μέτρων, για περισσότερα από 15 λεπτά με κρούσμα, έπρεπε να απομονωθεί.

Λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την ηχογράφηση, η Αγγλία βυθίστηκε στο τρίτο πανεθνικό lockdown καθώς τα κρούσματα κορονοϊού εκτινάχθηκαν στα ύψη και τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα άρχισαν να γεμίζουν με ασθενείς.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ είπε ωστόσο «Ο πρωθυπουργός είχε απόσταση από το άτομο που στη συνέχεια βρέθηκε θετικό και η διάρκεια των γυρισμάτων ήταν μικρότερη από 15 λεπτά. Αυτό επιβεβαιώθηκε εκ νέου από τους παρευρισκόμενους. Δεν του συνέστησαν να απομονωθεί καθώς οι κανόνες δεν το απαιτούσαν».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Αυτό είναι το plan b αν ξεφύγει η κατάσταση λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Μυριέλλα Κουρεντή: «Βράζει» το κοινό με την «επίθεση» του Βαλάντη στην ηθοποιό - «Είναι σεξιστής»

Η Φάρμα: «Είναι γκόμενά του - Πρέπει να παλέψεις για να κρατήσεις τέτοια γκόμενα» (video)

Survivor: «Μπάρμπα μήπως τη γουστάρεις;», είπε στον Βαλάντη για τη Μυριέλλα παίκτης των Μαχητών!