ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Διαδήλωση οργής κατά του Μακρόν για τα υποτιμητικά του σχόλια για τους μη εμβολιασμένους

Γαλλία: Διαδήλωση οργής κατά του Μακρόν για τα υποτιμητικά του σχόλια για τους μη εμβολιασμένους
Στους δρόμους οι Γάλλοι κατά του Εμανουέλ Μακρόν
AP IMAGES

Γαλλία: Τα σχόλια του Γάλλου προέδρου για τους μη εμβολιασμένους, έφεραν χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για το αυτονόητο: Τα ανθρώπινα δικαιώματά τους!

Στους δρόμους του Παρισιού, αλλά και άλλων μεγαλουπόλεων, βγήκαν χιλιάδες Γάλλοι θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για τα απρεπή και υποτιμητικά σχόλια του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με κεντρικό σύνθημα «εμείς θα σε τσαντίσουμε».

Ο Γάλλος πρόεδρος είχε δηλώσει πως θέλει να τσαντίσει (!) τους μη εμβολιασμένους Γάλλου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι θέλει «να τους στριμώξει, να τους δυσκολέψει την ζωή», λέγοντας ότι είναι δική του ευθύνη να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την απειλή της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού.

Οι Γάλλοι φυσικά δεν δέχτηκαν τα... τελεσίγραφα του Γάλλου προέδρου, ο οποίος θέλει με το ζόρι να εμβολιάσει τους πολίτες και βγήκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας και φωνάζοντας συνθήματα.

Μέσα σε όλα αυτά, προστίθεται ακόμη ένας... πονοκέφαλος για τον Εμανουέλ Μακρόν καθώς τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών στη Γαλλία καλούν σε σε εθνική απεργία την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου στα δημοτικά σχολεία, στα γυμνάσια και τα λύκεια, καταγγέλλοντας «ένα απερίγραπτο χάος» στα ιδρύματα λόγω Covid-19.

«Η κατάσταση από την έναρξη της σχολικής χρονιάς τον Ιανουάριο έχει δημιουργήσει ένα απερίγραπτο χάος και ένα έντονο αίσθημα εγκατάλειψης και θυμού στο προσωπικό των σχολείων», καταγγέλλει η ένωση Snuipp-FSU σε δελτίο τύπου. Το συνδικάτο των εκπαιδευτικών εκφράζει ιδιαίτερα τη λύπη του για το γεγονός ότι στη σύσκεψη για την υγεία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη,ο υπουργός «κώφευσε» για άλλη μια φορά στα αιτήματα των συνδικαλιστικών οργανώσεων για την ασφάλεια των σχολείων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Κόλαση» στην Αττική, ακολουθεί η Θεσσαλονίκη

Θρήνος για την Σινέντ Ο'Κόνορ - Βρέθηκε νεκρός ο 17χρονος γιος της

Σοκ με τον Ουσμάν Κουλιμπαλί - Κατέρρευσε στο γήπεδο

Επιδότηση 42 ευρώ για ρεύμα, 20 ευρώ για φυσικό αέριο – Πώς θα την πάρετε

Προσοχή: Ποιοι πρέπει να βάλουν ένα «Σ» στο τζάμι του αυτοκινήτου και γιατί – Το πρόστιμο