ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία-ΗΠΑ: Η ρωσική αντιπροσωπεία έφθασε στη Γενεύη ενόψει των συνομιλιών με τις Ηνωμένες Πολιτείες

ΗΠΑ Ρωσία Γενεύη
Διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας στη Γενεύη.
Associated Press/Ivan Sekretarev

Αντιπροσωπεία της Ρωσίας έφθασε στη Γενεύη προκειμένου να εκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ. 

Αντιπρόσωποι της Ρωσίας έφθασαν στη Γενεύη πριν από τις διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες με φόντο την κρίση στην Ουκρανία.

Στη Μόσχα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε σήμερα το απόγευμα στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο εικονίζεται ένα αεροπλάνο της αντιπροσωπείας στο αεροδρόμιο της ελβετικής πόλης. Η πρώτη συνάντηση έχει ήδη σχεδιαστεί για απόψε. Ωστόσο οι κεντρικές συνομιλίες είναι προγραμματισμένες για αύριο, Δευτέρα, σύμφωνα με το υπουργείο.

Από τη ρωσική πλευρά, επικεφαλής των συνομιλιών θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ. Ο τελευταίος κατέστησε ήδη σαφές σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti πως «δεν θα κάνουμε καμία παραχώρηση» και πως «δεν θα πάμε εκεί με απλωμένο χέρι, αλλά με ένα σαφώς διατυπωμένο στόχο που πρέπει να επιτευχθεί με τους όρους που έχουμε διατυπώσει».

Στην Ουκρανία πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον μία διαδήλωση ενόψει των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη. Οι οργανωτές της διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα Κίεβο κάλεσαν τη Δύση να πει «όχι» στο τελεσίγραφο του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, έγραψε στον ιστότοπό της η ουκρανική εφημερίδα Den.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νόβακ Τζόκοβιτς: Απορρίφθηκε αίτημα της κυβέρνησης της Αυστραλίας για μετάθεση της δίκης

Survivor: Ταράζει τα νερά του Άγιου Δομίνικου το καυτό φιλί της Κουρεντή και του Κατσαούνη (vid)

Καιρός: Έρχεται χιονιάς! Πού θα το στρώσει τις επόμενες μέρες - Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου