ΚΟΣΜΟΣ

Ρομπέρτα Μετσόλα: Ποια είναι η Μαλτέζα που θα διαδεχθεί πιθανότατα τον Σασόλι στην προεδρία του ΕΚ

H Ρομπέρτα Μετσόλα
H Ρομπέρτα Μετσόλα

Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μέχρι σήμερα, η Ρομπέρτα Ματσόλα απο τη Μάλτα θα διαδεχθεί εκτός απροόπτου τον εκλιπόντα Νταβίντ Σασόλι στην προεδρία του σώματος

Εκτός απροόπτου στις 18 Ιανουαρίου η 42χρονη Ρομπέρτα Μετσόλα απο τη Μάλτα η οποία ανέλαβε προσωρινά την προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Νταβίντ Σασόλι, θα λάβει το χρίσμα για να αναλάβει τα ηνία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είναι υποψήφια με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και εξελέγη για πρώτη φορά ευρωβουλευτής το 2013. Δικηγόρος με ειδίκευση στο ευρωπαϊκό δίκαιο και την πολιτική, υπηρέτησε ως ακόλουθος Νομικής και Δικαστικής Συνεργασίας της Μάλτας στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της χώρας στην ΕΕ και από το 2012 έως το 2013 ως νομικός σύμβουλος της Ύπατης Εκπροσώπου της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Καθριν Άστον.

Ειναι παντρεμένη με τον Φινλανδό πολιτικό Ούκο Μετσόλα, τον οποίο γνώρισε το 1999 και έχουν αποκτήσει τέσσερις γιους. Λατρεύει όπως λέει τη σειρά κινουμένων σχεδίων «Τομ και Τζέρι» και δίνει καθημερινά «μάχη» για να μην αφήνει τα παιδιά της πολλές ώρες μπροστά από την τηλεόραση.

Οι γονείς της , όπως λέει, της έμαθαν ότι δεν έχει νόημα να παραπονιέται αν δεν προσπαθεί να αλλάξει αυτό που την ενοχλεί. Με μία συγκινητική ανάρτηση στο Facebook αποχαιρέτησε τον μέχρι πρότινος προϊστάμενό της Νταβίντ Σασόλι, δηλώνοντας συντετριμμένη.

«Η Ευρώπη απώλεσε έναν ηγέτη, εγώ ένα φίλο, η δημοκρατία έναν πρωταθλητή», έγραψε η Ρομπέρτα Μετσόλα. Ο μεγαλύτερος γιός της είναι 14 ετών και ο μικρότερος τεσσάρων και η ίδια εκτός απο την πολιτική λατρεύει τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική , πάθη που κληρονόμησε όπως λέει από τον παππού της που ήταν σεφ στο Βασιλικό Ναυτικό.

Στις 24 Νοεμβρίου του 2021, η Ρομπέρτα Μετσόλα εξελέγη υποψήφια του Ευρωπαικού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που θα διεκδικήσει την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το επόμενο μισό της θητείας. Αν κερδίσει, θα προσπαθήσει να γεφυρώσει οπως έχει διαμηνύσει το κενό μεταξύ του κοινοβουλίου, του συμβουλίου και της Κομισιόν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θα μαζέψει κάποιος επιτέλους τον Άρη Πορτοσάλτε;

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Πώς θα λάβετε έξτρα έκπτωση φόρου έως 2.200 ευρώ

Παράταση μέτρων για μια εβδομάδα «δείχνουν» οι τελευταίες πληροφορίες

Survivor Spoiler: Αναχώρησε για Άγιο Δομίνικο - Το σχόλιο της συντρόφου του (video)