ΚΟΣΜΟΣ

Μπόρις Τζόνσον: Δραματικές στιγμές για την έξι εβδομάδων κόρη του που νόσησε από κορονοϊό

To πρωθυπουργικό ζεύγος της Βρετανίας
To πρωθυπουργικό ζεύγος της Βρετανίας

Το μωρό του Μπόρις Τζόνσον μολύνθηκε από κορονοϊό και πέρασε δύσκολες ώρες, αποκαλύπτει ο βρετανικός Τύπος. Η έξι εβδομάδων κόρη του Βρετανού πρωθυπουργού, Ρόμι υπέφερε από τον ιό «αρκετά άσχημα» αλλά πλέον βρίσκεται στην αποκατάσταση.

H Ρόμι Ίρις Σάρλοτ, το έξι εβδομάδων βρέφος του Μπόρις και της Κάρι Τζόνσον χτυπήθηκε άσχημα από τον κορονοϊό, αποκαλύπτει πηγή που διατήρησε την ανωνυμία της στη Daily Mail.

Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ένα μέλος της πρωθυπουργικής οικογένειας βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό. Δεν ανέφερε ποιος ήταν ο συγγενής, αλλά φέρεται να είναι η νεογέννητη κόρη του ζεύγους. Ο Τζόνσον δεν εμφανίστηκε δημόσια για αρκετές ημέρες μετά την ανακοίνωση

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το μωρό υπέφερε από τον ιό «αρκετά άσχημα» σε ηλικία πέντε εβδομάδων, αλλά τώρα είναι «στην αποκατάσταση». Ο Τζόνσον εμφανίστηκε ξανά την Τρίτη όταν έδωσε συνέντευξη στο Sky News σχετικά με τις αποκαλύψεις του «Partygate» που έχουν προκαλέσει πολιτική θύελλα.

Φαινόταν πιεσμένος και καταβεβλημένος, γεγονός που έχει να κάνει και με την προσωπική πίεση στην οικογένειά του και όχι μόνο με το σκάνδαλο των πάρτι εν μέσω lockdown. Η Ντάουνινγκ Στριτ επιμένει ότι ο Τζόνσον θα ξεπεράσει κάθε απειλή για την ηγεσία και θα είναι παρών στις επόμενες εκλογές.

Η Ρόμι Ίρις Σάρλοτ Τζόνσον γεννήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου στο University College Hospital του Λονδίνου και ζει στη Ντάουνιγκ Στριτ, με τον πρωθυπουργό, τη μητέρα της Κάρι και το μεγαλύτερο παιδί του ζευγαριού, Ουίλφρεντ, 20 μηνών. Την περασμένη Πέμπτη ο Πρωθυπουργός ακύρωσε μια επίσκεψη στο Λανκασάιρ, με την Ντάουνινγκ Στριτ να λέει ότι «ένα μέλος της οικογένειας βρέθηκε θετικό στην Covid-19» χωρίς να προσδιορίσει ποιο.

Ένας εκπρόσωπος της Νο 10 είπε τότε ότι ο πρωθυπουργός θα «ακολουθήσει τις οδηγίες, συμπεριλαμβανομένων των καθημερινών τεστ και του περιορισμού της επαφής με άλλους» και οτι θα συνεχίσει να πραγματοποιεί συναντήσεις διαδικτυακά.

Ενώ τα παιδιά που κολλούν τον ιό, νοσούν λιγότερο σοβαρά από τους ενήλικες, υπάρχει αυξημένη ανησυχία για τα μωρά επειδή είναι ευάλωτα. Το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι ανεπαρκώς ανεπτυγμένο και τα νεογέννητα συνήθως χάνουν βάρος τις πρώτες μέρες της ζωής τους πριν αρχίσουν να το ανακτούν.

Ο 57χρονος Τζόνσον, ο οποίος κόντεψε να πεθάνει από τον ιό τις πρώτες εβδομάδες της πανδημίας, ακολούθησε τη συμβουλή να απομονωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, ενώ η κόρη του δεν ήταν καλά.

Η οδηγία του βρετανικού ΕΣΥ σχετικά με τον κορονοϊό στα μωρά λέει: «Τα νεογνά δεν φαίνεται να διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά με τον ιό. Ωστόσο, η αυστηρή εφαρμογή των μέτρων υγιεινής είναι σημαντική, ιδιαίτερα από μέλη της οικογένειας που διαμένουν στο σπίτι».

Τον Απρίλιο του 2020, κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, ο κ Τζόνσον πάλεψε για τη ζωή του αφού κόλλησε τον ιό. Πέρασε λίγες μέρες στην εντατική. Την ίδια περίπου περίοδο, η έγκυος σύζυγός του Κάρι ήταν κλινήρης, γράφοντας στο Twitter ότι είχε «τα βασικά συμπτώματα του κορονοϊού».

Ο γιος του ζευγαριού γεννήθηκε στο τέλος εκείνου του μήνα. Το 2021, η κυρία Τζόνσον είχε μια αποβολή, η οποία όπως είπε την κατέβαλε, πριν μείνει έγκυος στη Ρόμι. Όταν γεννήθηκε η κόρη της τον περασμένο μήνα, η κυρία Τζόνσον έγραψε στο Instagram: «Ευχαριστώ πολύ το καταπληκτικό μαιευτήριο στο UCLH που μας φρόντισε τόσο καλά. Είμαστε ευγνώμονες ».

Το ζεύγος παντρεύτηκε τον Μάιο του περασμένου έτους σε μια κρυφά προγραμματισμένη τελετή στον καθεδρικό ναό του Γουέστμινστερ, με τον Τζόνσον να γίνεται ο πρώτος πρωθυπουργός που παντρεύεται ενώ είναι στην εξουσία εδώ και σχεδόν 200 χρόνια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Κόλαφος οι καταθέσεις της 24χρονης – Τι υποστηρίζει ο κατηγορούμενος

Survivor: Αυτό δεν ξανάγινε παγκοσμίως! Η «εξορία» πριν την αποχώρηση και οι πανηγυρισμοί (videos)

Αρνιακός στο Newsbomb.gr για κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πού θα χιονίσει - Κρύο διαρκείας για μια εβδομάδα

Κακοκαιρία «Ελπίδα» - Προειδοποιεί ο Αρναούτογλου: Πολλά χρόνια είχα να δω μια τέτοια χιονο-εξέλιξη