ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Βουλευτής των Τόρις κατηγορεί την κυβέρνηση Τζόνσον οτι εκβιάζει τους «αντάρτες»

Ο Μπόρις Τζόνσον
Ο Μπόρις Τζόνσον

Άσχημη τροπή παίρνει ο εμφύλιος πόλεμος στους κόλπους των Τόρις, με αφορμή το σκάνδαλο Partygate που συγκλονίζει τη Βρετανία. Συντηρητικός βουλευτής κατηγορεί την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον για εκβιασμούς και εκφοβισμό των ανταρτών

Ο βουλευτής των Τόρις Ουίλιαμ Ραγκ κατηγόρησε την κυβέρνηση για απόπειρα «εκβιασμού» και εκφοβισμό άλλων βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος του Μπόρις Τζόνσον με στόχο να εγκαταλείψουν το αίτημα για την εκκίνηση διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης (ή μομφής) προς το πρόσωπο του Βρετανού πρωθυπουργού.

«Τις τελευταίες ημέρες, ορισμένα μέλη του κοινοβουλίου έχουν αντιμετωπίσει πιέσεις και εκφοβισμό από μέλη της κυβέρνησης λόγω της εκπεφρασμένης ή πιθανολογούμενης επιθυμίας τους για την διενέργεια ψηφοφορίας έκφρασης εμπιστοσύνης προς τον πρωθυπουργό», δήλωσε ο Ουίλιαμ Ραγκ σήμερα κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Συνταγματικών Υποθέσεων της βρετανικής βουλής.

«Επιπλέον, οι πληροφορίες που γνωρίζω φαίνεται ότι παραπέμπουν σε εκβιασμό. Για τον λόγο αυτόν, η συμβουλή μου προς τους συναδέλφους θα ήταν να αναφέρουν αυτά τα θέματα στον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων και τον αρχηγό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας», είπε.

Ο Ραγκ κάλεσε ο ίδιος τον Τζόνσον να παραιτηθεί μετά τη σειρά των καταγγελιών για τα πάρτι που γίνονταν στη Ντάουνιγκ Στριτ εν μέσω αυστηρού lockdown. Oι πιστοί βουλευτές ωστόσο συσπειρώνονται γύρω από τον Πρωθυπουργό, τονίζοντας την επιτυχία του εμβολιασμού και τον τρόπο με τον οποίο η οικονομία παρέμεινε αλώβητη εν μέσω πανδημίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: «Βόμβες» για διεθνές κύκλωμα μαστροπείας και «ψαράδες» κοριτσιών

Παράταση έως τη Δευτέρα στη διανομή των self tests των μαθητών από τα φαρμακεία

Καιρός – Κακοκαιρία Ελπίδα: Προειδοποίηση Αρναούτογλου για «το τέρας από τα βορειοανατολικά»

Ευλαμπία Ρέβη: Μου έστειλαν και εμένα πρόσκληση να πάω σε ιδιωτικό πάρτι με 3.000 ευρώ