ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Κλιμακώνει τις προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα με νέα παράνομη NAVTEX

Τουρκία: Κλιμακώνει τις προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα με νέα παράνομη NAVTEX

Πιστή στην τακτική των προκλήσεων και της παράλογης απαίτησης για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, παραμένει η Τουρκία, επιχειρώντας για μία ακόμη φορά να κλιμακώσει την ένταση με την Ελλάδα, παραμονές μάλιστα της κρίσης των Ιμίων

Λίγες ώρες μετά την έκδοση Navtex από το Πολεμικό Ναυτικό για ασκήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε Navtex και ζητά αποστρατιωτικοποίηση νοτίως του συμπλέγματος της Μεγιστης, τμήμα της οποίας βρίσκεται μέσα στη θαλάσσια περιοχή που έχει δεσμεύσει η Ελλάδα.

Η Ελλαδα συνεχίζει σταθερά στη λογική πως ο,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται. Η Τουρκία δεσμεύει περιοχή νοτίως του Καστελορίζου για τις 2 Φεβρουαρίου για άσκηση όπλων.

Πάγιος στόχος της Τουρκίας είναι να αφαιρέσει το δικαίωμα στρατιωτικών δράσεων, έρευνας και διάσωσης από την Ελλάδα. Στο μεταξύ ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ εξαπέλυσε νέα πυρά κατά της Ελλάδας κατηγορώντας την ότι είναι υπεύθυνη για την ένταση και την έλλειψη αλληλεγγύης εντός του ΝΑΤΟ.

Οι νέες προκλήσεις των Τούρκων σημειώνονται παραμονές της επετείού απο την κρίση των Ιμίων, όταν ηΕλλάδα σε μία κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της, ήταν έτοιμη να ξεκινήσει πόλεμο με την Τουρκία, με αφορμή την αμφισβήτηση της κυριαρχίας στις βραχονησίδες Ίμια, τον Ιανουάριο του 1996.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η κρίση των Ιμίων το 1996 μέσα από τα μάτια των «συμμάχων» του ΝΑΤΟ