ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Σε απομόνωση ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ – Θετική στον κορονοϊό η σύζυγός του

Βουλγαρία: Σε απομόνωση ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ – Θετική στον κορονοϊό η σύζυγός του
Είναι η δεύτερη φορά που ο Ράντεφ τίθεται σε απομόνωση φέτος
AP Photo

Ο Ρούμερ Ράντεφ της Βουλγαρίας ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες συναντήσεις του για τις επόμενες λίγες ημέρες

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ βρίσκεται σε απομόνωση αφού η σύζυγός του Ντεσισλάβα Ραντέβα βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, η οποία βρίσκεται σε καλή γενική κατάσταση.

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου, «ο πρόεδρος είναι καλά στην υγεία του και το τεστ (για τον κορονοϊό) στο οποίο υποβλήθηκε σήμερα (σ.σ. χθες) ήταν αρνητικό». Ο Ρούμερ Ράντεφ της Βουλγαρίας ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες συναντήσεις του για τις επόμενες λίγες ημέρες, πάντα σύμφωνα με τις υπηρεσίες του.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Ράντεφ τίθεται σε απομόνωση φέτος. Την 11η Ιανουαρίου, εφάρμοσε το ίδιο προληπτικό μέτρο έπειτα από τη μόλυνση του προέδρου του κοινοβουλίου, του Νίκολα Μίντσεφ, μερικές ώρες έπειτα από συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας στην οποία συμμετείχε ο αρχηγός του κράτους.

Στη Βουλγαρία, όπου το ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19 είναι το χαμηλότερο στην ΕΕ, έχουν καταγραφεί 963.108 κρούσματα του SARS-CoV-2 (11.143 τις προηγούμενες 24 ώρες), ανέφερε την Τετάρτη το υπουργείο Υγείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.