ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ολομέτωπη η ρωσική επίθεση - Εκρήξεις κοντά στο προεδρικό μέγαρο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ολομέτωπη η ρωσική επίθεση - Εκρήξεις κοντά στο προεδρικό μέγαρο
Ακούστηκαν εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου, περίπου 800 μέτρα από το προεδρικό μέγαρο.
AP

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η πρωτεύουσα βρέθηκε στο στόχαστρο βομβαρδισμών το πρωί της Παρασκευής - Ακούστηκαν εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου, περίπου 800 μέτρα από το προεδρικό μέγαρο - Πυροβολισμοί κοντά σε κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο κέντρο του Κιέβου από το νότο

Η ολομέτωπη επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας διανύει πλέον τη δεύτερη μέρα της, με τα δεδομένα στο έδαφος να δείχνουν πια να ευνοούν τους Ρώσους εισβολείς που έχουν σημειώσει νίκες και προχωρούν προς την «καρδιά» του Κιέβου, ενώ οι νεκροί και από τις δύο πλευρές ανέρχονται πλέον συνολικά σε εκατοντάδες.

Νεότερες πληροφορίες του Associated Press αναφέρουν ότι ακούστηκαν εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου, περίπου 800 μέτρα από το προεδρικό μέγαρο ενώ πυροβολισμοί ακούγονται κοντά σε κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο κέντρο του Κιέβου από το νότο.

Επίσης πολυώροφη πολυκατοικία στο Κίεβο επλήγη από βομβαρδισμούς, με μεγάλες ζημιές, στην ανατολική πλευρά του ποταμού Δνείπερου που διασχίζει την πρωτεύουσα, 13 χιλιόμετρα (8 μίλια) νοτιοανατολικά της περιοχής όπου βρίσκονται τα κυβερνητικά κτίρια

Ουκρανικά τεθωρακισμένα μπήκαν στο Κίεβο για να προστατεύσουν την πόλη

Την ίδια στιγμή, στρατιωτικά οχήματα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων εισέρχονται στο Κίεβο για να αποκρούσουν την ρωσική προέλαση στην πόλη.

Η κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες του Κιέβου να αντιμετωπίσουν με κάθε τρόπο τους Ρώσους, ακόμα και με βόμβες μολότοφ.

10.000 Τσετσένοι κομάντος στο Κίεβο

Την ίδια ώρα που ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποδέχτηκε την πρόσκληση του Κιέβου, για διάλογο των δυο πλευρών προκειμένου να τερματιστούν οι εχθροπραξίες, ο Ρώσος πρόεδρος -σύμφωνα με υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ- ετοιμάζεται να «προσγειώσει» στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας 10.000 Τσετσένους κομάντος.

Σύμφωνα Daily Mail οι Αμερικανοί έχουν εικόνα «κινητοποίησης» στο Γκρόζνι όπου χιλιάδες Τσετσένοι στρατιώτες, μέλη της Εθνοφρουράς, συγκεντρώνονται εκεί, την ώρα που ο Ρωσικός στρατός βρίσκεται στα περίχωρα του Κιέβου.

Όπως αναφέρουν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, σκοπός του Βλάντιμιρ Πούτιν είναι να καταλάβει το αεροδρόμιο του Κιέβου και στην συνέχεια να το χρησιμοποιήσει για να προσγειωθούν στην πόλη 10.000 Τσετσένοι αλεξιπτωτιστές.

Αποστολή των αλεξιπτωτιστών, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι να εντοπίσουν τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι αλλά και το σύνολο της ουκρανικής κυβέρνησης, αλλά και βουλευτές, ώστε να υπογράψουν μια «ειρηνευτική» συμφωνία, που θα παραδώσει τον έλεγχο της χώρας στη Ρωσία ή σε ένα καθεστώς που θα υποστηρίζεται από τη Μόσχα.

Έτσι, θα τερματιστεί ο πόλεμος, χωρίς οι χερσαίες δυνάμεις του Πούτιν να «υποχρεωθούν» να σπαταλήσουν χρόνο για να ολοκληρώσουν το δύσκολο και αιματηρό έργο της κατάληψης ολόκληρης της χώρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι στο Κίεβο - Όλες οι εξελίξεις στο live blog του Newsbomb.gr

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονίζουν οι πρόσφυγες για τη φρίκη των τελευταίων ωρών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τάνκερ της Μολδαβίας χτυπήθηκε από πύραυλο κοντά στην Οδησσό (pics)