ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Η Ουκρανία απέρριψε τις συνομιλίες - Συνεχίζουμε την επιχείρηση

Κρεμλίνο: Η Ουκρανία απέρριψε τις συνομιλίες - Συνεχίζουμε την επιχείρηση
Πόλεμος στην Ουκρανία: Πηγές της ρωσικής ηγεσίας υποστηρίζουν ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν ήταν έτοιμος να διατάξει κατάπαυση του πυρός, ωστόσο ο Ζελένσκι αρνήθηκε τον διάλογο και η επιχείρηση συνεχίζεται. 
AP

Πόλεμος στην ΟυκρανίαΠηγές της ρωσικής ηγεσίας υποστηρίζουν ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν ήταν έτοιμος να διατάξει κατάπαυση του πυρός, ωστόσο ο Ζελένσκι αρνήθηκε τον διάλογο και η επιχείρηση συνεχίζεται. 

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα πως καθώς η Ουκρανία απέρριψε τις συνομιλίες, η Ρωσία συνέχισε τη στρατιωτική επιχείρηση.

Όπως έγινε γνωστό, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε τις ρωσικές δυνάμεις να αναστείλουν την επιχείρηση στην Ουκρανία καθώς ανέμενε πως θα γίνουν οι συνομιλίες με το Κίεβο.

Αναφορικά με τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, το Κρεμλίνο ανέφερε πως η χώρα λαμβάνει βήματα για να διασφαλίσει πως η οικονομία λειτουργεί ως συνήθως και ετοιμαζόταν ήδη για κυρώσεις.

Ο Μεντβέντεφ ειρωνεύεται τις κυρώσεις

Προκλητικός και ειρωνικός απέναντι στη Δύση και τις κυρώσεις που έχει επιβάλει στη Ρωσία μετά την έναρξη της επίθεσης στην Ουκρανία εμφανίστηκε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο ρωσικό κοινωνικό δίκτυο VK η Μόσχα δεν έχει ανάγκη να διατηρεί διπλωματικούς δεσμούς με τη Δύση προσθέτοντας ότι ήρθε η ώρα «να μπει λουκέτο στις πρεσβείες».

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος τώρα είναι αναπληρωτής πρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της Μόσχας, πρόσθεσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει την εισβολή στην Ουκρανία μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι που έθεσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τέλος, εξέφρασε την καταδίκη του για το γεγονός ότι ανεστάλη για την Ρωσία η ιδιότητα του μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης προσθέτοντας με ειρωνική διάθεση ότι πλέον η Μόσχα θα έχει την ευκαιρία να αποκαταστήσει την επιβολή της θανατικής ποινής στο ρωσικό δίκαιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Όλες οι εξελίξεις στο live blog του Newsbomb.gr