ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκροί δύο ομογενείς - Οι πρώτες εικόνες από το χωριό Σαρτανά

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκροί δύο ομογενείς - Οι πρώτες εικόνες από το χωριό Σαρτανά
Μεταξύ των έξι Ελλήνων που έχουν τραυματιστεί είναι και ένα παιδί

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Έλληνες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στο χωριό Σαρτανά, κοντά στη Μαριούπολη

Τις πρώτες εικόνες από το χωριό Σαρτάνα της Ουκρανίας όπου σκοτώθηκαν από ρωσικό βομβαρδισμό -σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών- 2 Έλληνες ομογενείς, έδωσε στη δημοσιότητα η τηλεόραση του OPEN.

Οι δύο Έλληνες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στο χωριό Σαρτανάς, περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Μαριούπολης. Μεταξύ των έξι Ελλήνων που έχουν τραυματιστεί είναι και ένα παιδί.

Το χωριό το έχουν κατακλύσει πυκνοί καπνοί και οι πολίτες ανάστατοι έχουν βγει στους δρόμους.

Είναι σκληρές οι εικόνες που μεταδίδονται από τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN:

Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για τον θάνατο των δύο ομογενών

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών για τον θάνατο δύο ομογενών και τον τραυματισμό ακόμη έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού, στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά στην Ουκρανία.

«Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ' επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Στα χέρια των Ρώσων μέρος του οπλισμού που είχε στείλει η Δύση

Ουκρανία: Συγκινεί γυναίκα που μαζεύει τα συντρίμμια του σπιτιού της και τραγουδά τον εθνικό ύμνο