ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Ρωσική αντιπροσωπεία στη Λευκορωσία για συνομιλίες με τους Ουκρανούς

Κρεμλίνο: Ρωσική αντιπροσωπεία στη Λευκορωσία για συνομιλίες με τους Ουκρανούς
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ρωσική αντιπροσωπεία μετέβη στη Λευκορωσία για συνομιλίες με την Ουκρανία
AP PHOTO

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ρωσική αντιπροσωπεία μετέβη στη Λευκορωσία για συνομιλίες με την Ουκρανία

Την άφιξη στη Λευκορωσία ρωσικής αντιπροσωπείας προκειμένου να γίνουν συνομιλίες με Ουκρανούς αξιωματούχους ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής το Κρεμλίνο.

Εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας πρόσθεσε ότι στην αντιπροσωπεία της Ρωσίας περιλαμβάνονται εκπρόσωποι των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας αλλά και από το Κρεμλίνο.

Η Ρωσία είναι έτοιμη «να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου προσθέτοντας, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ότι η Μόσχα περιμένει τώρα τους Ουκρανούς.

«Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις στη πολη Γκομέλ» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου με το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας να ανακοινώνει ότι απο την πλευρά του έχει κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για τη συνάντηση και τώρα εργάζεται για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν το πρωτόκολλο.

Υπενθυμίζεται ότι τη Λευκορωσία ως τόπο διεξαγωγής συνομιλιών με στόχο να υπάρξει απεμπλοκή από τον πόλεμο στην Ουκρανία είχε προτείνει η Ρωσία και στα τέλη της περασμένης εβδομάδας με την πρότασή της να απορρίπτεται από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι ο οποίος με τη σειρά του αντιπρότεινε την Πολωνία.

Το βράδυ της Παρασκευής υπήρξαν πληροφορίες για νέα πρόταση εκ μέρους του Ζελένσκι προκειμένου οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία να διεξαχθούν στο Ισραήλ, πρόταση για την οποία ακόμα δεν έχει υπάρξει απάντηση από τη Μόσχα.

Ο Πούτιν χαιρετίζει τον «ηρωισμό» των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία

Εντωμεταξύ ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, το πρωί της Κυριακής σε τηλεοπτικό μήνυμά του, το πρώτο μετά την Παρασκευή, αναφέρθηκε στον ηρωισμό των Ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος, χρησιμοποίησε, μάλιστα, τον όρο «ειδική επιχείρηση για να παρέχουμε βοήθεια στους κατοίκους του Ντονμπάς» τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

SWIFT: H Δύση ενεργοποίησε το «πυρηνικό όπλο»- Γιατί μπορεί να γονατίσει τη Ρωσία

Ανάλυση: Πόσο αντέχει να πολεμάει ο Πούτιν στην Ουκρανία - «Πονοκέφαλος» τα 15 δισ. την ημέρα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το τάγμα θανάτου του Πούτιν - Ποιοι είναι οι 10.000 Τσετσένοι κομάντο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκληρές μάχες σε όλη τη χώρα - Οι εξελίξεις στο live blog του Newsbomb.gr