ΚΟΣΜΟΣ

Έλληνας από το Κίεβο στο Newsbomb.gr: Φοβόμαστε μην γίνει εδώ ό,τι στη Συρία και το Αφγανιστάν

Έλληνας από το Κίεβο στο Newsbomb.gr: Φοβόμαστε μην γίνει εδώ ό,τι στη Συρία και το Αφγανιστάν
Ο Έλληνας κάτοικος του Κιέβου Αναστάσιος Μητσόπουλος περιγράφει στο Newsbomb.gr τι συμβαίνει στην ουκρανική πρωτεύουσα το πρωί της Δευτέρας
AP PHOTO

Ο Έλληνας κάτοικος του Κιέβου Αναστάσιος Μητσόπουλος περιγράφει στο Newsbomb.gr τι συμβαίνει στην ουκρανική πρωτεύουσα το πρωί της Δευτέρας και μεταφέρει τις σκέψεις και τα συναισθήματα των κατοίκων της

Την πολεμική κατάσταση που επικρατεί στο Κίεβο για πέμπτη ημέρα μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και τις σκέψεις και τα συναισθήματα των κατοίκων της ουκρανικής πρωτεύουσας μετέφερε στο Newsbomb.gr ο Αναστάσιος Μητσόπουλος ο οποίος βρίσκεται εκεί καθώς, όπως λέει χαρακτηριστικά, «εδώ είναι οι δουλειές μου, δεν μπορώ να τα παρατήσω όλα».

Όπως είπε στο Newsbomb.gr ο κ. Μητσόπουλος από νωρίς το πρωί της Δευτέρας ακούγονται ριπές ανά διαστήματα ενώ παντού υπάρχουν οδοφράγματα τα οποία ελέγχονται από την πολιτοφυλακή.

«Είχαμε εκρήξεις όλο το βράδυ ενώ σε κεντρική οδική αρτηρία που οδηγεί στο Κίεβο έμαθα ότι σημειώθηκε έκρηξη για να εμποδίσουν την προέλαση των Ρώσων» προσθέτει ο κ. Μητσόπουλος.

Αν και από τις 8 το πρωί (τοπική ώρα) στο Κίεβο έχει αρθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας, εντούτοις, όπως λέει στο Newsbomb.gr, «ελάχιστοι είναι αυτοί που κυκλοφορούν καθώς οι έλεγχοι είναι ασφυκτικοί και τα καταστήματα που λειτουργούν ελάχιστα».

Στο ερώτημα ποια είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν ανάμεσα στους Ουκρανούς ο κ. Μητσόπουλος λέει ότι «υπάρχει ένας πατριωτικός ενθουσιασμός και μια προσμονή για τις συνομιλίες στη Λευκορωσία. Ελπίζουμε να καταλήξουν κάπου». Όπως, όμως, σπεύδει να συμπληρώσει «φοβόμαστε ότι θα γίνουμε Συρία και Αφγανιστάν».

Όπως εξηγεί στο Κίεβο δόθηκαν όπλα σε όποιον ήθελε «έτσι όταν κυκλοφορείς δεν ξέρεις αν ο δίπλα σου έχει όπλο και ποιος είναι αυτός».

Στο πολεμικό πεδίο η ενημέρωση που έχουν οι κάτοικοι στην περιοχή που μένει ο κ. Μητσόπουλος είναι ότι οι Ρώσοι είναι στα 10-20 χιλιομετρα, προσθέτοντας, πάντως, ότι «παραδόξως όλες οι υποδομές λειτουργούν κανονικά. Έχουμε ηλεκτρικό, νερό, διαδίκτυο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκληρές μάχες σε όλη τη χώρα - Οι εξελίξεις στο live blog του Newsbomb.gr