ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Μπάιντεν με τους ηγέτες της Ευρώπης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Μπάιντεν με τους ηγέτες της Ευρώπης
Νέα παρέμβαση Μπάιντεν
AP IMAGES

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στη συζήτηση συμμετείχαν και οι ανώτεροι αξιωματούχοι της Κομισιόν αλλά και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Νέα τηλεδιάσκεψη για το ρωσό-ουκρανικό θέμα είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν με τους ηγέτες της Ευρώπης, την Κομισιόν, τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, αλλά και τον Ιάπωνα πρωθυπουργό.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, σύμφωνα με το BBC, ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισελ, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Φούμιο Κισίντα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο Πολωνός πρόεδρος, Αντρέι Ντούντα, ο Ρουμάνος πρόεδρος, Κλάους Ιοχάνις αλλά και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Μακρόν, είτε τηλεφωνική επικοινωνία με τονΡώσο ομόλογό του να σταματήσουν τα πλήγματα εναντίον των αμάχων, να διαφυλαχθούν οι πολιτικές υποδομές και να διασφαλιστεί η πρόσβαση στους οδικούς άξονες στην Ουκρανία. Και στα τρία αυτά σημεία ο Πούτιν «επιβεβαίωσε ότι είναι πρόθυμος να δεσμευτεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Κρίσιμη συνεδρίαση στο Σ.A του ΟΗΕ απόψε στις 22:00: Παγκόσμιος πόλεμος ή ειρήνη;