ΚΟΣΜΟΣ

Συγκινεί η αγκαλιά μιας Ουκρανής και μιας Ρωσίδας τραγουδίστριας στην λυρική σκηνή στη Νάπολη (vid)

Ουκρανή και Ρωσίδα τραγουδίστρια
Το κοινό τις αποθέωσε.
TWITTER

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μία Ρωσίδα λυρική τραγουδίστρια αγκαλιάζει την Ουκρανή συνάδελφό της στη σκηνή, την ώρα που μαίνονται οι εχθροπραξίες σε ουκρανικές πόλεις. 

Συγκίνηση προκαλεί η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, με τις δύο λυρικές τραγουδίστριες από την όπερα «Σαν Κάρλο» της Νάπολη να αγκαλιάζονται όσο μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Το βράδυ του Σαββάτου, όταν έφτασε η ώρα της υπόκλισης στο τέλος της παράστασης η Ουκρανή σοπράνο Άιντα και η Λουντμίλα Μοναστίρσκα, μοιράστηκαν μία αγκαλιά επί σκηνής. Οι δύο λυρικές τραγουδίστριες έχουν μοιραστεί αρκετές φορές την ίδια σκηνή, σε όπερες όπως η Μητροπολιτική της Νέας Υόρκης και η ιστορική σκηνή της Βιέννης.

Από τις 23 Φεβρουαρίου, όταν ξεκίνησε ο πόλεμος, η Μοναστίρσκα μίλησε στην La Repubblica, καταδικάζοντας τις πράξεις του Βλαντίμιρ Πούτιν και τονίζοντας ότι η ίδια, σαν ουκρανή πολίτης, δεν ξέρει ποιος είναι ο επόμενος προορισμός της, αφού δε θα μπορεί για πολύ ακόμα να ταξιδεύει εύκολα στο εξωτερικό. Όταν ρωτήθηκε για το πώς νιώθει που μοιράζεται τη σκηνή με την Γκουβάνοβα, αλλά και την έτερη ρωσίδα Άννα Νετρέμπκο, η σοπράνο απάντησε ότι, είχαν μιλήσει ελάχιστα για το θέμα αλλά όλες τους φοβούνται τον πόλεμο.

Η Γκουβάνοβα, μοιράστηκε τη φωτογραφία της στα social media γράφοντας στη λεζάντα: «Σταματήστε τον πόλεμο».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ραγίζει καρδιές το βίντεο με πατέρα να αποχαιρετά την κόρη του

Ουκρανία: Ραγίζει καρδιές 21χρονος στρατιώτης που κλαίει φοβισμένος για την οικογένεια του (vid)

Ουκρανία: Συγκινεί γυναίκα που μαζεύει τα συντρίμμια του σπιτιού της και τραγουδά τον εθνικό ύμνο