ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Oι δύο χώρες είναι μία οικογένεια» λέει ο Στίβεν Σιγκάλ

O Στίβεν Σιγκάλ με τον Πούτιν
O Στίβεν Σιγκάλ με τον Πούτιν
ΑP

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Στίβεν Σιγκάλ, ο «σκληρός του Χόλιγουντ» που έχει εκφράσει σε πολλές περιπτώσεις τον θαυμασμό του για τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν είπε οτι οι δύο χώρες ειναι «οικογένεια» και επέρριψε ευθύνες για τη σύγκρουση σε «ξένα κέντρα»

Ο Στίβεν Σίγκαλ μοιράστηκε τις σκέψεις του για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Πιστεύω ότι μια εξωτερική οντότητα που ξοδεύει τεράστια ποσά για προπαγάνδα έκανε τις δύο χώρες να έρθουν σε σύγκρουση μεταξύ τους», ισχυρίστηκε ο διάσημος ηθοποιός.

Μιλώντας στο Fox News Digital, ο 69χρονος αστέρας του Χόλιγουντ είπε ότι βλέπει τόσο τη Ρωσία όσο και την Ουκρανία «ως μια οικογένεια». «Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε φίλους και οικογένεια στη Ρωσία και την Ουκρανία», είπε

«Προσεύχομαι ότι και οι δύο χώρες θα καταλήξουν σε μια θετική, ειρηνική λύση όπου θα μπορούν να ζήσουν και να ευδοκιμήσουν μαζί ειρηνικά», πρόσθεσε ο Σιγκάλ.

O Σιγκάλ με τον Πούτιν το 2012Α.Ρ

Το 2018, η Ρωσία διόρισε τον ηθοποιό απο την αμερικανική αστυνομική ταινία δράσης «Ο Σκληρός του Σικάγου ως ειδικό απεσταλμένο για τη βελτίωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει τότε ότι ευθύνη του ηθοποιού θα είναι να «διευκολύνει τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ στον ανθρωπιστικό τομέα, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας στον πολιτισμό, τις τέχνες και τις ανταλλαγές κοινού και νέων».

Όταν ο Σιγκάλ έλαβε τη ρωσική του υπηκοότητα το 2017, η Ουκρανία του απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα, καθώς οι μάχες μεταξύ Ρώσων ανταρτών και ουκρανικών δυνάμεων κλιμακώθηκαν στην ανατολική Ουκρανία.

Τα σχόλια του για τη συνεχιζόμενη σύγκρουση έρχονται αφού ο podcaster Τζο Ρόγκαν μοιράστηκε ένα ψεύτικο ρεπορτάζ που ισχυριζόταν ότι ο ηθοποιός έχει ενταχθεί στις ρωσικές ειδικές δυνάμεις που σταθμεύουν κοντά στο Κίεβο.

Το fake ρεπορτάζ για τον Σιγκάλ που έκανε το γύρο του κόσμου

Τη Δευτέρα (28 Φεβρουαρίου), ο 54χρονος podcaster δημοσίευσε ένα πλαστό στιγμιότυπο οθόνης ενός ειδησεογραφικού ρεπορτάζ που απεικόνιζε τον Σιγκάλ να φορά τη στολή της ειδικής δύναμης με ένα όπλο στο χέρι.

«Οι υπηρεσίες πληροφοριών σε όλο τον κόσμο εντόπισαν τον Αμερικανό ηθοποιό Στίβεν Σίγκαλ μεταξύ των ρωσικών ειδικών δυνάμεων που βρίσκονται στα περίχωρα του αεροδρομίου Gostomel κοντά στο Κίεβο και έχουν συλληφθεί από ρωσικά αερομεταφερόμενα στρατεύματα», ανέφερε το ρεπορτάζ ψευδών ειδήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Στα χέρια των Ρώσων μέρος του οπλισμού που είχε στείλει η Δύση

Ουκρανία: Συγκινεί γυναίκα που μαζεύει τα συντρίμμια του σπιτιού της και τραγουδά τον εθνικό ύμνο