ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ο χάρτης των πολεμικών επιχειρήσεων στο Newsbomb.gr - Ποια εδάφη πήρε η Ρωσία

Χάρτης Ουκρανία
Ο χάρτης των πολεμικών επιχειρήσεων στο Newsbomb.gr
Ζωή Κατσιγιάννη/Newsbomb.gr

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβαρδισμοί και μάχες πριν τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα. Πού προελαύνει ο ρωσικός στρατός και ποια είναι τα επόμενα βήματα.

Για έβδομη συνεχόμενη ημέρα μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Οι δυνάμεις της Ρωσίας έχουν καταλάβει κομβικά σημεία στο έδαφος της χώρας, προχωρώντας ολοταχώς για την κατάληψη του Κιέβου όπως είναι κι ο βασικός στόχος της Μόσχας. Την ίδια ώρα, επιβεβαιώθηκε ότι θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε εκπροσώπους του Κιέβου και του Κρεμλίνου, στο έδαφος της Λευκορωσίας.

Ο ρωσικός στρατός έχει ανακοινώσει την κατάληψη της περιοχής της Χερσώνας ενώ συνεχίζεται το «σφυροκόπημα» σε Μαριούπολη και Χάρκοβο. Το Κίεβο έχει δεχθεί επίσης σφοδρές επιθέσεις, ωστόσο, η πρωτεύουσα της Ουκρανίας αντέχει ακόμα και δεν έχει παραδοθεί. Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, με συνεχή διαγγέλματα ζητά τη βοήθεια της Δύσης και παράλληλα προσπαθεί να εμψυχώσει τον λαό της χώρας του, την ώρα που απευθυνόμενος στον πρόεδρο Πούτιν ζήτησε να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί πριν από μια ουσιώδη συζήτηση για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.

Ο χάρτης των πολεμικών επιχειρήσεων από το Newsbomb.gr

Oukrania-Polemos-Xartis.jpg
Ο χάρτης των πολεμικών επιχειρήσεων στην ΟυκρανίαΖωή Κατσιγιάννη/Newsbomb.gr

Τα τελεσίγραφα η νέα τακτική – Μάχες στη Μαριούπολη, οβίδες στην Οδησσό

Μια νέα τακτική φαίνεται ότι εφαρμόζουν οι Ρώσοι από το πρωί της Τετάρτης στον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς σε βίντεο έχουν καταγραφεί δήμαρχοι να μεταφέρουν στους κατοίκους των πόλεων τελεσίγραφα από τις ρωσικές δυνάμεις.

Στα τελεσίγραφα αυτά, όπως φαίνεται στην περίπτωση της πόλης Κονοτόπ, οι Ρώσοι καλούν τους Ουκρανούς να παραδώσουν τις πόλεις είτε διαφορετικά τους απειλούν ότι θα τις καταστρέψουν ολοκληρωτικά.

Την ίδια ώρα στη Μαριούπολη οι μάχες συνεχίζονται καθώς σύμφωνα με εκπρόσωπο του δημοτικού συμβουλίου, η πόλη παραμένει υπό τον έλεγχο των Ουκρανών μολονότι διεξάγονται συγκρούσεις στους δρόμους με την ουκρανική πλευρά να καταγγέλλει βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές και νοσοκομεία.

Την ίδια εικόνα μεταφέρει και η βρετανική αντικατασκοπεία σύμφωνα με τη οποία «σφοδρά πυρά πυροβολικού αλλά και αεροπορικές επιθέσεις διεξάγονται το τελευταίο 24ωρο στην πόλη».

Εντωμεταξύ βίντεο φέρονται να έχουν καταγράψει βομβαρδισμούς και στην περιοχή της Οδησσού που βρίσκεται στην παραλιακή γραμμή της Αζοφικής, όπως και η Μαριούπολη.

Από την πλευρά του ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης τον τελευταίο απολογισμό των ρωσικών απωλειών.

Συγκεχυμένες είναι τέλος οι πληροφορίες για τη Χερσώνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας να διαψεύδει τη ρωσική πλευρά η οποία υποστηρίζει ότι η πόλη έχει πέσει στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων». «Βάσει των πληροφοριών από τα στρατεύματά μας οι μάχες συνεχίζονται. Η πόλη δεν έχει καταληφθεί πλήρως, ορισμένα τμήματά της είναι υπό τον έλεγχό μας» είπε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού.