ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η κραυγή αγωνίας από μοντέλα - «Είναι ένας εφιάλτης, χειρότερος από ταινία»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η κραυγή αγωνίας από μοντέλα - «Είναι ένας εφιάλτης, χειρότερος από ταινία»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μοντέλα απο την Ουκρανία αγωνιούν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων

Το δικό τους δράμα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία περνούν μοντέλα, σχεδιαστές μόδας και δημοσιογράφοι από τη χώρα αυτή καθώς είναι μακριά από τους δικούς τους ανθρώπους ενώ παράλληλα βρέθηκαν υποχρεωμένοι να ζήσουν μια παράλληλη πραγματικότητα, όπως είπαν χαρακτηριστικά, μετέχοντας σε επιδείξεις μόδας την ώρα που συγγενείς και φίλοι τους κρύβονταν στα καταφύγια από τις βόμβες.

Τα μοντέλα από την Ουκρανία καταγγέλλουν, παράλληλα, τη σιωπή του χώρου της μόδας για όσα συμβαίνουν με τον πόλεμο στην Ουκρανία περιγράφοντας τις δύσκολες στιγμές της επικοινωνίας με τους δικούς τους ανθρώπους.

Η Anna Mazzhyk περιέγραψε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων πώς δέχθηκε ένα τηλεφώνημα στις 7 το πρωί από τους γονείς της που της ανακοίνωσαν ότι «η Ρωσία εισβάλλει στην Ουκρανία».

«Έβαλα τα κλάματα πριν το πρώτο σόου στο οποίο συμμετείχα μετά την έναρξη του πολέμου γιατί ήταν πολύ δύσκολες στιγμές για μένα. Φορούσαμε όλες γυαλιά ηλίου για να κρύψουμε τα πρησμένα από το κλάμα μάτια μας» είπε το 22χρονο μοντέλο.

Η ίδια βρίσκεται πλέον στην Πολωνία ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι ανοίγει σελίδα στο Only Fans για να συγκεντρώσει χρήματα για την Ουκρανία. «Δεν είμαι στην Ουκρανία αλλά θα δώσω το κορμί μου γι’ αυτήν αν χρειάζεται. Εγγραφείτε στον λογαριασμό μου στο OnlyFans, όλα τα χρήματα θα δοθούν στην Ουκρανία» έγραψε η 22χρονη στην ανακοίνωσή της.

Η Kateryna Zub η οποία έχει αποκλειστεί στην δυτική Ευρώπη έχει τους γονείς της στο Χάρκοβο. Η ίδια βρέθηκε στο Μιλάνο την περασμένη Δευτέρα λίγες ημέρες, δηλαδή, πριν την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

«Έκλαιγα ενώ έκανα κάστινγκ. Είναι τρομακτικό, είναι εφιάλτης. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι συμβαίνει στη χώρα μου. Μίλησα με τους γονείς μου. Προσπάθησαν να με καθησυχάσουν ότι όλα είναι εντάξει αλλά εγώ άκουγα τους ήχους των όπλων. Είναι χειρότερο από ό,τι στις ταινίες» είπε στην Evening Standard το νεαρό μοντέλο από την Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος Ουκρανία: Ολονύκτιο «σφυροκόπημα» σε όλη τη χώρα από τη Ρωσία - Οι εξελίξεις στο Live Blog