ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονιστικά βίντεο από επιθέσεις που γίνονται την ώρα των διαπραγματεύσεων

 Συγκλονιστικά βίντεο από επιθέσεις που γίνονται την ώρα των διαπραγματεύσεων
Βομβαρδισμοί και μάχες σε Κίεβο, Χάρκοβο, Μαριούπολη και άλλες πόλεις της Ουκρανίας
AP - Efrem Lukatsky

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βίντεο από ρωσικές επιθέσεις που γίνονται την ώρα των διαπραγματεύσεων.

Την ώρα που οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν όλο το βράδυ το σφυροκόπημα στο Κίεβο με στόχο την κάμψη της αντίστασης των Ουκρανών, αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας, κάθισαν σήμερα (όγδοη μέρα του πολέμου) στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σε μία προσπάθεια να βρεθεί μία μέση οδός για μια καταρχήν συμφωνία για κατάπαυση του πυρός.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να καθίσουν και πάλι στο ίδιο τραπέζι οι δύο αντιπροσωπείες το βράδυ της Τετάρτης, ωστόσο ο σχεδιασμός άλλαξε και συναντήθηκαν σήμερα.

Βομβαρδισμοί στις ουκρανικές πόλεις

Κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων πολλές πόλεις της Ουκρανίας, πλήττονται από βόμβες των ρωσικών δυνάμεων. Η Μαριούπολη υφίσταται έντονους βομβαρδισμούς, η πόλη Χάρκιβ, η δεύτερη πολυπληθέστερη στη χώρα, επίσης βομβαρδίζεται εδώ και αρκετές ημέρες.

Βομβαρδισμοί στην Ζαπορίζια

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει έπειτα από βομβαρδισμούς κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια. Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια είναι ο μεγαλύτερος σταθμός παραγωγής ενέργειας στην Ευρώπη και διαθέτει έξι από τους 15 αντιδραστήρες πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας.

Υπό πολιορκία το Χάρκοβο

Ανάμεσα στις πόλεις που βομβαρδίζονται στην Ουκρανία βρίσκεται και το Χάρκοβο. Η Αικατερίνη Σεβτσένκο, ελληνικής καταγωγής που με την οικογένεια της ζει εκεί, περιέγραψε στην τηλεόραση της ΕΡΤ της δραματικές στιγμές που ζουν οι κάτοικοι καθώς οι περισσότεροι βρίσκονται στα καταφύγια για να προστατευτούν από τους βομβαρδισμούς.

Μετά από δύο ημέρες βομβαρδισμών το κέντρο της πόλης έχει σχεδόν καταστραφεί όπως και πολλά σχολεία και διοικητικά κτίρια μεταξύ αυτών της αστυνομίας και του διοικητηρίου.

Η Χερσώνα στον έλεγχο του ρωσικού στρατού

Η στρατηγικής σημασίας πόλη της Χερσώνας διαφαίνεται ότι έχει περιέλθει υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων.

«Περικυκλωμένη» από Ρώσους είναι η Μαριούπολη

Κάτοικοι της Μαριούπολης αναφέρουν ότι: «Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν «συνεχώς και σκόπιμα» κρίσιμες μη στρατιωτικές υποδομές, αφήνοντας την πόλη χωρίς νερό, θέρμανση ή ρεύμα».

Πολίτες εμποδίζουν τον ρωσικό στρατό να μπει στην πόλη Ενερχοντάρ

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει έπειτα από ρωσικούς βομβαρδισμούς κοντά στην πόλη Ενερχοντάρ που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης Ζαπορίζια.


Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα ανήρτησε στα social media μία φωτογραφία που δείχνει μία λαοθάλασσα Ουκρανών να εμποδίζει τη ρωσική πρόσβαση στην πόλη Ενερχοντάρ ενώ έγραψε: «Πρόκειται για έναν πραγματικό πόλεμο του λαού για την Ουκρανία».

Ρωσικές επιδρομές της Ρωσίας στην περιοχή Τσερνίχιφ

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή σε δυο σχολεία και σε σπίτια στην περιοχή του Τσερνίχιβ όπως αναφέρουν οι ουκρανικές αρχές. Δεν διευκρινίστηκε ποιος ακριβώς ήταν ο στόχος της επίθεσης.

Εκρήξεις στο Κίεβο

Πολλές ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στο Κίεβο, την ουκρανική πρωτεύουσα, όπου ηχούν σειρήνες της αεράμυνας.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι εκρήξεις που συντάραξαν το Κίεβο - Συγκλονιστικά βίντεο