ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία: Το προσφυγικό δράμα στο οδοιπορικό του Newsbomb.gr - Συγκλονιστικές εικόνες

Πόλεμος Ουκρανία: Το προσφυγικό δράμα στο οδοιπορικό του Newsbomb.gr - Συγκλονιστικές εικόνες

Στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων βρίσκεται ξανά το Newsbomb.gr, με τον φωτορεπόρτερ Νίκο Χριστοφάκη να μεταβαίνει στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας.

Σε ένα ταξίδι – γολγοθά, όπου αντικρίζει χιλιάδες πρόσφυγες που προσπαθούν να βρουν καταφύγιο στις γειτονικές χώρες, ο έμπειρος φωτορεπόρτερ του Newsbomb.gr προσπαθεί να φτάσει στα σημεία όπου έχουν παραταχθεί ρωσικά και ουκρανικά στρατεύματα.

Το οδοιπορικό του Newsbomb.gr και του Νίκου Χριστοφάκγη ξεκίνησε από το αεροδρόμιο της Βαρσοβίας. Από εκεί πήρε ταξί ακολουθώντας ουσιαστικά αντίθετη πορεία από αυτή των προσφύγων.

Από τον κεντρικό σταθμό της Βαρσοβίας, των λεωφορείων και των τρένων πήρε το πρώτο λεωφορείο που πάει στο Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας. Σε όλες τις στάσεις με το λεωφορείο, γίνεται αντιληπτό το ανθρώπινο δράμα, με χιλιάδες πρόσφυγες να στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλον, αναμένοντας ένα λεωφορείο προς την ελευθερία.

Μικρά παιδιά φοβισμένα, άλλα κλαίνε, αλλά χωρίς να αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο παίζουν μεταξύ τους. Μητέρες με μωρά στην αγκαλιά, ηλικιωμένοι που προσπαθούν να βρουν μια γωνιά για να ξαπλώσουν.

Το δράμα του πολέμου, στα κλικς του φωτορεπόρτερ του Newsbomb.gr, Νίκου Χριστοφάκη:

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Νέα νύχτα σφοδρών συγκρούσεων – «Χρειαζόμαστε όπλα», λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ