ΚΟΣΜΟΣ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Δεν έχουμε κακές προθέσεις για τα γειτονικά κράτη

Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Andrei Gorshkov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε δηλώσεις του κάλεσε τις γειτονικές χώρες να μην επιδεινώνουν την κατάσταση και ξεκαθάρισε πως η Μόσχα δεν έχει κακές προθέσεις έναντι σε κανέναν.

«Μην επιδεινώνετε την κατάσταση», ήταν το μήνυμα του Βλαντιμίρ Πούτιν σε νέα τοποθέτησή του. Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε σε όσους αντιτίθεται στην επιχείρηση που έχει ξεκινήσει η Μόσχα από τις 24 Φεβρουαρίου στην Ουκρανία.

«Δεν έχουμε κακές προθέσεις εναντίον των γειτόνων μας. Η Ρωσία απαντά μόνο στις αρνητικές ενέργειες άλλων χωρών», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο «Τσάρος».

«Όλες οι ενέργειες που έχει λάβει ο ρωσικός στρατός μέχρι στιγμής έχουν γίνει αποκλειστικά ως απάντηση σε ορισμένες εχθρικές ενέργειες κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας», υπογράμμισε. Επιπλέον, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε πως η κυβέρνησή του θεωρεί ότι οι γειτονικές χώρες δεν χρειάζεται να λάβουν περαιτέρω μέτρα.

«Νομίζω ότι όλοι πρέπει να σκεφτούν πώς να εξομαλύνουν τις σχέσεις, να συνεργάζονται κανονικά και να αναπτύσσουν κανονικά τις σχέσεις», σχολίασε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, ο Ρώσος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως τα δυτικά έθνη επιδιώκουν να αποκόψουν τη Ρωσία με οικονομικές κυρώσεις, κλειστούς εναέριους χώρους και αποκλεισμένα λιμάνια.