ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Εγκαταλείπει μόνιμα το Μπάκιγχαμ για το κάστρο του Ουίνδσορ

H βασίλισσα Ελισάβετ
H βασίλισσα Ελισάβετ
ΑΡ

Η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα ζήσει ποτέ ξανά στο Λονδίνο, καθώς έχει κάνει μόνιμη κατοικία της το κάστρο Ουίνδσορ στο Buckinghamshire τα τελευταία δύο χρόνια.

Η βασίλισσα πέρασε τα δύο τελευταία της Χριστούγεννα στο κάστρο του Ουίνδσορ, λόγω των περιορισμών για την πανδημία του κορονοϊού και δεν σκοπεύει να επιστρέψει στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο. Η μονάρχης και ο Πρίγκιπας Φίλιππος είχαν μετακομίσει στο Ουίνδσορ στην αρχή της πανδημίας πριν ο σύζυγός της φύγει απο τη ζωή στις 9 Απριλίου του 2021.

Έκτοτε δεν έφυγε ποτέ απο το αγαπημένο της «ησυχαστήριο». Όπως αναφέρουν οι Sunday Times, αυτό σημαίνει ότι τα επόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας που θα κατοικήσουν στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ θα είναι ο Δούκας και η Δούκισσα της Κορνουάλης όταν έρθει η ώρα να γίνει βασιλιάς ο Πρίγκιπας Κάρολος.

Ο συντάκτης βασιλικών θεμάτων, Hugo Vickers είπε στους Times ότι το Ουίνδσορ είναι το μέρος που «αγαπά» η βασίλισσα. Και πρόσθεσε: «Έχει αναμνήσεις από τον πρίγκιπα Φίλιππο εκεί, έχει τα πόνυ της εκεί και την οικογένειά της κοντά. Είναι λογικό»

Το Ουίνδσορ βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από το Bagshot Park, όπου ζει ο Πρίγκιπας Εδουάρδος και ο Πρίγκιπας Άντριου στο Royal Lodge του Ουίνδσορ. Η βασίλισσα πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής της ηλικίας στο Γουίνδσορ, με τον πατέρα και τη μητέρα της, τότε Δούκα και Δούκισσα της Υόρκης, έχοντας λάβει ως δώρο το Royal Lodge από τον παππού της, Βασιλιά Γεώργιο Ε', όταν ήταν πέντε ετών.

Αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο για τα Σαββατοκύριακο, ενώ κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου η βασίλισσα και η αδερφή της πριγκίπισσα Μαργαρίτα μετακόμισαν στο Ουίνδσορ καθώς θεωρούνταν πιο ασφαλές από το Λονδίνο.

Ο βασιλικός βιογράφος Christopher Warwick είπε στο BBC το 2016 ότι «ήταν ένα μέρος που η βασίλισσα και η αδερφή της θεωρούσαν σπίτι τους για πολύ καιρό και αυτό εξηγούσε τα συναισθήματα και την προσκόλληση που είχε σε ένα μέρος που αγαπά πολύ». Στο Ουίνδσορ εχει επίσης ταφεί ο πρίγκιπας Φίλιππος. Όταν φύγει από τη ζωή η βασίλισσα, το ζευγάρι θα ταφεί μαζί, στο παρεκκλήσι του George VI.

Η απόφασή της να μετακομίσει μόνιμα μπορεί να επηρεάστηκε κι από το γεγονός ότι αυτή την περίοδο πραγματοποιείται ανακαίνιση στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το 2027.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλισσα Ελισάβετ: Επιστρέφει στα καθήκοντά της εννέα μέρες μετά τη διάγνωσή της με κορονοϊό