ΚΟΣΜΟΣ

Μαριούπολη: Περισσότεροι από 2.500 νεκροί σύμφωνα με τις ουκρανικές Αρχές

Μαριούπολη: Περισσότεροι από 2.500 νεκροί σύμφωνα με τις ουκρανικές Αρχές
Την ανακοίνωση έκανε γνωστή ο προεδρικός σύμβουλος της Ουκρανίας Ολεκσίι Αρεστόβιτς.
AP - Visar Kryeziu

Μαριούπολη: Τουλάχιστον 2.500 οι νεκροί σύμφωνα με τις ουκρανικές Αρχές.

Πάνω από 2.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη νότια πόλη - λιμάνι της Μαριούπολης από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Την ανακοίνωση έκανε γνωστή ο προεδρικός σύμβουλος της Ουκρανίας Ολεκσίι Αρεστόβιτς το πρωί της Δευτέρας.

Ο Ορεστόβιτς τόνισε ότι: «Τα δεδομένα συλλέχθηκαν από τη διοίκηση της πόλης της Μαριούπολης. Την είδηση μεταδίδουν και ουκρανικά ΜΜΕ».

Η καταγγελία για τη στάση των Ρώσων

Ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι εμπόδισε την ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει στην περικυκλωμένη πόλη και πάλι την Κυριακή. Να σημειώσουμε ότι εκφράζονται φόβοι ότι τα αποθέματα τροφίμων εξαντλούνται στο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας, με τον Ερυθρό Σταυρό να λέει τις τελευταίες ώρες ότι «ο χρόνος τελειώνει» για να σωθούν οι εγκλωβισμένοι στη Μαριούπολη. Πολλές προσπάθειες εκκένωσης αμάχων από την πόλη απέτυχαν τις τελευταίες μέρες.

Θρήνος για την έγκυο και το μωρό της που «έσβησαν» στη Μαριούπολη

Η εικόνα της είναι μία απο τις πολλές που κυκλοφόρησαν εν μέσω της ρωσικής εισβολής, αποτυπώνοντας το δράμα των αμάχων. Μία έγκυος γυναίκα που φαίνεται να δραπετεύει σε φορείο μετά τη βομβιστική επίθεση που δέχθηκε το μαιευτήριο όπου επρόκειτο να γεννήσει στην πολιορκημένη Μαριούπολη προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση και οργή.

Οι εικόνες της γυναίκας να μεταφέρεται σε ασθενοφόρο με ένα φορείο είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου, καθώς οι διασώστες της προσπαθούσαν να ανοίξουν δρόμο για να τη μεταφέρουν μέσα από τα ερείπια και τα συντρίμμια.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο όπου οι γιατροί προσπάθησαν να την κρατήσουν στη ζωή. Οι γιατροί έφεραν στον κόσμο το μωρό με καισαρική τομή, αλλά δεν έδειξε «σημάδια ζωής», είπε ο χειρουργός. «Περισσότερα από 30 λεπτά ανάνηψης της μητέρας δεν απέφεραν αποτελέσματα. Πέθαναν και οι δύο»», ανέφεραν οι γιατροί της το Σάββατο.

Στο χάος μετά την αεροπορική επιδρομή της Τετάρτης, οι γιατροί δεν πρόλαβαν να μάθουν το όνομα της γυναίκας προτού έρθουν ο σύζυγος και ο πατέρας της να πάρουν το άψυχο σώμα της, αναφέρει το Associated Press.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Θρήνος για την έγκυο και το μωρό της που «έσβησαν» στη Μαριούπολη

Live Blog: Βομβαρδίστηκε 9όροφο κτήριο στο Κίεβο λίγο πριν τις νέες διαπραγματεύσεις