ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία: Έρχεται Ευρώπη ο Μπάιντεν - Θα συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 24/03

Πόλεμος Ουκρανία: Έρχεται Ευρώπη ο Μπάιντεν - Θα συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 24/03

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει έκτακτο ταξίδι στην Ευρώπη τις επόμενες μέρες. 

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις με φόντο την εμπόλεμη σύρραξη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, με την παγκόσμια κοινότητα να ανησυχεί για ανάφλεξη και σε άλλες περιοχές.

Όπως είχαμε γράψει στο Newsbomb.gr και τη Δευτέρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συμμετάσχει πιθανότητα στη Σύνοδο Κορυφής των 27 ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες στις 24 Μαρτίου, με αντικείμενο συζήτησης τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η πιθανότερη ημερομηνία άφιξης του κ. Μπάιντεν στη Γηραιά Ήπειρο είναι η 23η Μαρτίου.

Σύμφωνα με πηγές του CNNi, θα προηγηθούν κρίσιμα ταξίδια στην Ευρώπη, αρκετών κορυφαίων αξιωματούχων της αμερικανικής κυβέρνησης, όπως της Αντιπροέδρου Kamala Harris και του υπουργού Εξωτερικών Antony Blinken.

Πληροφορίες για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – ΝΑΤΟ

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής ΕΕ – ΝΑΤΟ για την εμπόλεμη σύρραξη στην Ουκρανία πρόκειται να πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ήμερες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκτακτη Σύνοδος, αν και εφόσον «κλειδώσει» θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες και θα είναι παρόντες όλοι οι ηγέτες της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας.

Οι διαβουλεύσεις σε διπλωματικό επίπεδο είναι πυρετώδεις και δεν αποκλείται να έχουμε επίσημες ανακοινώσεις τις επόμενες ώρες.

Θυμίζουμε πως την Κυριακή ο Αμερικανός πρόεδρος είχε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Εμάνουελ Μακρόν, αλλά και τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όπως ανακοινώθηκε από το μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας Μακρόν - Μπάιντεν συμφωνήθηκε να ενισχυθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, να αυξηθεί η βοήθεια στην Ουκρανία και να αναληφθούν όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για να υπάρξει κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία. Οι δύο άντρες συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή.

Είναι προφανές πως η Σύνοδος Κορυφής στις 24 Μαρτίου θα είναι καθοριστική για τη στάση της Δύσης απέναντι στην εμπόλεμη σύρραξη της Ουκρανίας, με τους Ρώσους να συνεχίζουν τα πλήγματα σε στρατηγικούς στόχους και τον Ζελένσκι να παρακαλά για βοήθεια από τη Δύση, η οποία μέχρι στιγμής δεν φτάνει.