ΚΟΣΜΟΣ

Tυφλωμένος από ζήλια δολοφόνησε την σύντροφο και το παιδί τους

Tυφλωμένος από ζήλια δολοφόνησε την σύντροφο και το παιδί τους

Ένα στυγερό έγκλημα πάθους έχει κυριολεκτικά προκαλέσει φρίκη στην κοινωνία του Essex.

Ένας 50χρονος άνδρας ο David Oakes τυφλωμένος από τη ζήλια του ζήλια του δε δίστασε να σκοτώσει την πρώην σύντροφό του και τη 2χρονη κόρη τους.

Προηγουμένως όμως ο Oakes υπέβαλε την άτυχη γυναίκα Christine Chambers σε τρίωρα βασανιστήρια, αφού υπό την απειλή όπλου εκείνη αναγκάστηκε να γδυθεί και να κόψει τα μαλλιά της, ενώ εκείνος της είπε πως : «Αν δεν μπορώ να σε έχω εγώ, δεν μπορεί κανείς».

Ο δράστης αφού σκότωσε την 38χρονη και το κοριτσάκι τους, έστρεψε το όπλο προς στον εαυτό του και αυτοπυροβολήθηκε στο πρόσωπο ωστόσο επέζησε.

Η μεγάλη κόρη της Chambers, ηλικίας 10 ετών που βρισκόταν επίσης στο σπίτι της στο Essex προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια κατορθώνοντας να αποδράσει από το παράθυρο.

Το τραγικό κορίτσι διηγείται πως όταν η μητέρα της βρισκόταν στο σπίτι της κι έβλεπε τηλεόραση με εκείνη και τη μικρότερη αδερφή της τα μεσάνυχτα της 5ης Ιουνίου έφτασε εκεί ο Oakes με ένα όπλο, ένα τσεκούρι κι ένα μπιτόνι με πετρέλαιο και ψαλίδι.

Εκείνος εισέβαλε στο σπίτι με ένα κλειδί που είχε κρατήσει από τότε που είχε σχέση με την Christine.

Τότε η κοπέλα έντρομη προσπάθησε να καλέσει βοήθεια από το κινητό της, αλλά ο Oakes το πέταξε στον τοίχο και το έσπασε, όπως και της μητέρας της.

Η 10χρονη θυμάται πως εκείνος ανάγκασε τη μητέρα της να τον φιλήσει και να του πει πως τον αγαπάει.

Στη συνέχεια ακούστηκαν αρκετοί πυροβολισμοί και η αστυνομία φτάνοντας στο σπίτι, εντόπισε τη 2χρονη Shania με τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι και τη μητέρα της με τρεις σφαίρες, ενώ ήταν και οι δύο νεκρές.

Το ζευγάρι είχε συνάψει σχέση το 2005 και είχε τέσσερα παιδιά. Μετά το χωρισμό τους τον Απρίλιο πέρσι είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη για την κηδεμονία της Shania και η υπόθεση θα εκδικαζόταν τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση έπεσαν επτά σφαίρες, τρεις κατά της Chambers, μία κατά της κόρης της και μία που έριξε ο Oakes στον εαυτό του. Ένας κάλυκας βρέθηκε σφηνωμένος στο ταβάνι κι ο τελευταίος στο παιδικό δωμάτιο.

Η αστυνομία βρήκε τον Oakes πεσμένο σε ένα κρεβάτι και σχεδόν αναίσθητο και μάλιστα συνομίλησαν μαζί του πριν διακομιστεί στο νοσοκομείο.

koritsa

Λόγω της κατάστασής του ο δράστης δεν ήταν σε θέση να καταθέσει στους αστυνομικούς για δύο εβδομάδες.