ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το σχέδιο των 6 σημείων για την μεταφορά της στο μνημόσυνο του Φιλίππου

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το σχέδιο των 6 σημείων για την μεταφορά της στο μνημόσυνο του Φιλίππου
Σύμφωνα με την Daily Mail το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει πτήση με ελικόπτερο.
AP

Πιο καταπονημένη από ποτέ βρίσκει τη Βασίλισσα Ελισάβετ το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο από το θάνατο του αγαπημένου συζύγου της Φιλίππου  το οποίο θα τελεστεί στις 29 Μαρτίου - Η 95χρονη μονάρχης που γνωρίζει καλά εδώ και χρόνια το παιχνίδι των media  δεν θέλει να εμφανιστεί δημόσια σε αναπηρικό καροτσάκι – Το παλάτι ετοιμάζει μια στρατιωτικού τύπου επιχείρηση 6 σημείων για την μεταφορά της μακριά από τους παπαράτσι

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έχουν ένα σχολαστικά ενορχηστρωμένο σχέδιο «στρατιωτικού τύπου» προκειμένου να μεταφερθεί με ασφάλεια και μακριά από τους παπαράτσι η βασίλισσα Ελισάβετ στο μνημόσυνο του πρίγκιπα Φιλίππου. Σύμφωνα με την Daily Mail το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει πτήση με ελικόπτερο καθώς και την χρήση ειδικής οθόνης για να την προστατεύσει από τους φωτογράφους.

Εν όψει της επιμνημόσυνης δέησης που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου, η 95χρονη μονάρχης αναμένεται να πετάξει 15 λεπτά με ελικόπτερο από το Κάστρο του Ουίνδσορ στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Στη συνέχεια, η αρχηγός του βρετανικού κράτους θα οδηγηθεί από το Παλάτι στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.

Ακολουθεί το σχεδιάγραμμα της Daily Mail με το σχέδιο των 6 σημείων:

Πηγές από το Παλάτι επεσήμαναν στην κυριακάτικη Daily Mail ότι η Αυτού Μεγαλειότητα δεν θέλει να εμφανίζεται δημόσια σε αναπηρικό καροτσάκι λόγω της έκτασης που θα λάβει το θέμα στον Τύπο όπως είχε συμβεί στο παρελθόν και με την αδερφή της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα, λίγους μήνες πριν πεθάνει.

Στο ίδιο δημοσίευμα τονίζεται ότι «η βασίλισσα θέλει να περπατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο και μέχρι στιγμής έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι δημόσια».

Διαβάστε επίσης:

«Επιχείρηση Ελισάβετ»: Γιατί ο κόσμος δεν θα δει τη Βασίλισσα στο μνημόσυνο του Φιλίππου -Τι φοβάται