ΚΟΣΜΟΣ

Άγριο έγκλημα στις ΗΠΑ: Δυο μαθητές ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου την καθηγήτριά τους με ρόπαλα

Άγριο έγκλημα στις ΗΠΑ: Δυο μαθητές ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου την καθηγήτριά τους με ρόπαλα

ΗΠΑ: Οι δυο ανήλικοι είχαν προσχεδιασμένο το έγκλημα, ωστόσο οι λόγοι κανείς δεν γνωρίζει τι είναι.

Στη διαλεύκανση της δολοφονίας της καθηγήτριας, Νοέμα Γκράμπερ στο Φέρφιλντ της Αϊόβα των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2021, προχωρούν οι δικαστικές αρχές, καθώς καταλήγουν πως οι ένοχοι είναι οι δύο 16χρονοι Τζέρεμι Γκουντέιλ και Γουίλιαρντ Μίλλερ, δύο μαθητές του σχολείου που δίδασκε η άτυχη γυναίκα.

Οι ανήλικοι χρησιμοποίησαν ρόπαλα του μπέιζμπολ για να τη σκοτώσουν, ενώ τα κίνητρα δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Αν και η δράση τους ήταν προμελετημένη, όπως ξεκαθαρίζεται από μηνύματα που αντάλλαξαν, δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να υπάρχουν ρατσιστικά κίνητρα πίσω από τον φόνο, δεδομένου ότι η γυναίκα ήταν μετανάστρια από το Μεξικό.

Τα μηνύματα περιλαμβάνουν την τοποθεσία όπου βρέθηκε το πτώμα της, το σημείο όπου ήταν παρκαρισμένο το αυτοκίνητό της και πώς οι έφηβοι ξεφορτώθηκαν και συγκάλυψαν αποδεικτικά στοιχεία, αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα.

Όλα έγιναν στις 2 Νοεμβρίου του περασμένου έτους, όταν η καθηγήτρια μετά το σχολείο, διέσχισε το πάρκο πλησίον του στις 16:00. Οι δύο δράστες κατηγορούνται ως ενήλικες όπως απαιτείται από τις δικαστικές διαδικασίες της Αϊόβα, σύμφωνα με τις οποίες οποιοσδήποτε 16 ετών και άνω κατηγορείται για βίαιο κακούργημα παραπέμπεται αυτόματα στο δικαστήριο ενηλίκων «και υπόκειται στις ίδιες ποινικές διαδικασίες και κυρώσεις με τους ενήλικες».

Η δίκη του Γκουντέιλ ορίστηκε για τις 23 Αυγούστου και του Μίλλερ για την 1η Νοεμβρίου.