ΚΟΣΜΟΣ

«The Cryptide», ένα sneaker από τον σχεδιαστή Stephan Henrich

«The Cryptide», ένα sneaker από τον σχεδιαστή Stephan Henrich
instagram

Στον Bigfoot, ένα πιθηκοειδές το οποίο η λαϊκή φαντασία θέλει να περιφέρεται στα δάση της Βορείου Αμερικής και στο τέρας του Λοχ Νες αποτίει φόρο τιμής το «The Cryptide» που παρουσίασε ο Stephan Henrich.

Ο Γερμανός σχεδιαστής και αρχιτέκτονας εξελίσσει στο στούντιο και εργαστήριό του στη Στουτγάρδη ρομποτικές διαδικασίες αυτοματισμού της παραγωγής αρχιτεκτονικών δομών· προϊόν της συνεργασίας του με την ελβετική εταιρεία Sinatrec είναι το τυπωμένο σε τρισδιάστατο εκτυπωτή sneaker.

Το σαν πέλμα κάποιου πλάσματος υπόδημα αποτελείται από μια σόλα σχεδιασμένη ως μια μη ενιαία επιφάνεια και ένα άνω μέρος το οποίο δεν απέχει πολύ από το να μοιάζει με κάλτσα. Πηγή έμπνευσης του «The Cryptide» – όπως άλλωστε υπαινίσσεται το όνομά του – είναι τα αποκαλούμενα «cryptids», μυθικά όντα όπως το γέτι, που μπορεί να υπάρχουν αλλά μπορεί και όχι. «Αν φοράς αυτό το παπούτσι τα ίχνη που θα αφήνεις είναι τα ίχνη που αφήνει ένα cryptid» εξηγεί ο Stephan Henrich.

Δείτε την gallery:

Το υπόδημα σχεδιάστηκε για να τυπωθεί στο σύστημα S2 της Sinatrec με ένα και μόνο υλικό: το TPE elastomer της ελβετικής εταιρείας. «Θεωρώ ότι το TPE είναι σπουδαίο υλικό για να σχεδιάζεις παπούτσια... Εν κατακλείδι, δεν πρόκειται για κάτι πολύ παραπάνω από μια κάλτσα και αυτή ήταν η ιδέα που οδήγησε σε αυτό το ντιζάιν» διευκρίνισε.

Δυνατότητα καλύτερης γνωριμίας με το «The Cryptide» δίνει μια επίσκεψη στον λογαριασμό του Γερμανού σχεδιαστή και αρχιτέκτονα στο Instagram.