ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με βίντεο από την εκτέλεση Ρώσου τραυματισμένου στρατιώτη από Ουκρανούς παραστρατιωτικούς

Σάλος με βίντεο από την εκτέλεση Ρώσου τραυματισμένου στρατιώτη από Ουκρανούς παραστρατιωτικούς
Άλλη μια σκληρή εικόνα από τον πόλεμο στην Ουκρανία
Twitter

Άλλη μια σκληρή εικόνα από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Αποτροπιασμό προκαλεί το βίντεο από την Ουκρανία, την αυθεντικότητα του οποίου επιβεβαίωσαν οι New York Times, και στο οποίο εμφανίζονται ένοπλοι Ουκρανοί να δίνουν το τελειωτικό χτύπημα σε Ρώσο τραυματισμένο στρατιώτη.

Το περιστατικό φέρεται να έχει συμβεί σε περιοχή δυτικά της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, Κίεβο.

Στο βίντεο φαίνεται ένας Ρώσος στρατιώτης ο οποίος είναι βαρύτατα τραυματισμένος και δυσκολεύεται να ανασάνει. «Είναι ζωντανός» ακούγεται να λέει μια φωνή.

«Κατέγραψέ τον. Προσπαθεί να ανασάνει» προσθέτει η ίδια φωνή.
Τότε ένας άνδρας που βρίσκεται δεξιά στο πλάνο σηκώνει το όπλο του και πυροβολεί δύο φορές κατά του βαρύτατα τραυματισμένου Ρώσου στρατιώτη τον οποίο τελικά πυροβολεί και τρίτη φορά.

Στο βίντεο έχουν καταγραφεί και οι άλλοι δύο νεκροί Ρώσοι στρατιώτες με τον έναν να έχει δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι ενώ τα χέρια του είναι δεμένα πίσω από την πλάτη του.

Προσοχή: Πολύ σκληρό βίντεο

Όπως αναφέρει η New York Post οι Ουκρανοί που πρωταγωνιστούν στο βίντεο είναι ίδιοι με αυτοί σε βίντεο από τα τέλη Μαρτίου με τον βασανισμό Ρώσων αιχμαλώτων. Τότε είχε καταγγελθεί ότι πρόκειται για μέλη της παραστρατιωτικής ομάδας Georgian Legion.

Η κυβέρνηση του Κιέβου μετά τον σάλο που είχε προκληθεί τότε είχε δεσμευτεί να προχωρήσει σε έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν όσοι απεικονίζονταν στο βίντεο.

Διαβάστε επίσης:

Σάλος απο τα βίντεο με βασανιστήρια σε Ρώσους αιχμαλώτους - Η αλληλεγγύη της Κίνας στη Μόσχα